92-jarige overlevende van holocaust in elkaar geslagen na het gebruiken van taxi

Een 92-jarige overlevende van de Holocaust werd bebloed en gekneusd achtergelaten door een vreemdeling in een voertuig van een openbaar vervoersdienst.

Volgens berichten beweert Hanka Fogelman dat de taxichauffeur wist dat de andere passagier onvoorspelbaar en gevaarlijk was, omdat hij haar had gewaarschuwd toen ze in de auto stapte om ‘niet met hem te praten’.

Op 11 november 2018 reed Fogelman in een taxi, in opdracht van Société de transport de Montréal (STM) op weg naar één van haar dochters. De dienst werkt om ritten te rijden voor mensen met een lichamelijke en geestelijke handicap die hen verbieden om reguliere vormen van vervoer te gebruiken. Tijdens haar reis werd Fogelman aangevallen door een willekeurige en gewelddadige aanval …

Fogelman zei dat de chauffeur haar had verteld dat de andere passagier gevaarlijk was toen ze net instapte. Op dat moment zat er een vrouw op de passagiersstoel en de man die later haar zou aanvallen zat achterin.

“De bestuurder wist dat hij agressief was … hij zei me om niet met hem te praten. Hij zei; hij is agressief. Hij is een beetje gevaarlijk, “vertelde Fogelman aan de Go Public, volgens CBC.

Ze ging verder met te zeggen dat het slechts enkele minuten na het instappen was dat dingen uit de hand liepen.

“Hij begon me te slaan.” herinnerde ze zich.

“Het bloed kwam uit mijn neus. Ik wist niet wat ik moest doen. ‘

Zoals verteld aan de CBC, toen de officieren aankwamen, troffen ze een mannelijke passagier aan die stilletjes achter in de auto zat te werken aan een kruiswoordpuzzel. Hij leek niet op de hoogte van wat hij had gedaan.

Inspecteur André Durocher vertelde Go Public dat de man lijdt aan een verstandelijke beperking en niet in rekening zal worden gebracht.

Fogelman moest ondertussen naar het ziekenhuis worden gebracht als gevolg van haar verwondingen.

“Ze had een gebroken neus. Snijwonden in haar gezicht … en ze was bont en blauw, “zei dochter Debbie Rona, die na de aanval de eerste de beste vlucht naar haar moeder heeft gepakt.

“Ik ben boos. Ik ben geschokt.

“Ik kijk naar mijn moeder en ze is mentaal bij zinnen, maar fysiek is ze heel kwetsbaar. Waarom zat hij in de taxi? Waarom zou de taxichauffeur mijn moeder naast zich hebben gezet en de deur hebben gesloten en zijn gaan rijden? ‘

Een advocaat voor oudere Canadezen, Laura Tamblyn Watts, sprong ook in de verdediging van Fogelman en noemde de aanval een ‘mislukking van het hele systeem’.

Geen enkele persoon, kwetsbaar of anderszins, moet in angst leven. Deel dit artikel als je het hiermee eens bent!