We houden met z’n allen steeds meer van tatoeages. De lichaamsversiering maakt het lichaam volgens velen af en is ook een betekenis voor hen als persoon. Het hebben van een tatoeage kan heel veel verschillende betekenissen hebben. Bij de één is het een herinnering aan iemand, bij de ander is het een grapje omdat het het resultaat is van een dronken nacht en weer bij de ander heeft het een criminele betekenis.

We vinden tegenwoordig ook alle soorten mooi en houden een beetje van het leven met een rauw randje, zo houden we steeds meer van tatoeages op de handen, de nek en zelfs in het gezicht. Of tatoeages die we zien bij criminelen worden verheerlijkt en nagedaan omdat het je wat stoerder zou kunnen maken.

Door dat laatste kun je echter in de problemen raken als je wordt gezien met je tatoeage omdat je een tatoeage kunt hebben die eigenlijk een heftige daad (zoals moord) of een heftige mening uitbeeldt.

We hebben de betekenissen per populaire tatoeage onder elkaar gezet

Het Traantje

Deze traan betekent in de criminele wereld dat je iemand hebt vermoord of een poging daartoe hebt gedaan. Veel mensen laten hem vaak ook zetten als ze iemand zijn verloren of voor de lol. En dit is gevaarlijk omdat je in de criminele wereld elke tatoeage moet “verdienen”.

De Buddha

In de boeddhistische landen worden tatoeages van boeddhisten als Godslastering gezien, daarom belanden toeristen in dit soort landen vaak op het politiebureau.

Yakuza

Deze tatoeage is het symbool van een van de meest gevaarlijke en meest bloeddorstige criminele organisaties van Japan. Dit is hun teken dus deze kun je beter niet op je lichaam plaatsen, hoe mooi deze ook is. Veel mensen die deze tatoeage hebben en niet tot de Yakuza behoren komen vaak in de problemen.

Klavertje vier

Tegenwoordig houden we van kleine leuke tatoeages met een schattige betekenis, waaronder het klaverrijke vier met 4 blaadjes voor geluk. Sommigen wijken daar echter vanaf en plaatsen maar 3 blaadjes, alleen is dit nu net het teken van een zware criminele bende uit Ierland. Met hen wil je niet spotten, dus beter om hier niet al te veel mee te pronken als je daar bent

Kijk snel op de volgende pagina voor nog meer hele normaal ogende tatoeages maar met een veel dieperliggende betekenis. Vooral de tweede op de volgende pagina zie je veel door de straten van Nederland lopen maar heeft dus een hele andere betekenis dan we denken

Wat vind jij? Reageer hieronder