9 bizarre dingen die alleen mogelijk zijn in Japan

Het land van de rijzende zon zit vol met ongelooflijke fenomenen en aparte tradities. Nederland is bijvoorbeeld bekend om hun klompen, frikandellen, broodje haring, de wallen en het toestaan van marihuana.

In Japan zijn de tradities heel verschillend en om deze reden hebben wij een aantal fascinerende verhalen verzameld die enig licht werpen op het dagelijks leven van gewone Japanners:

9. Taakomschrijving: mensen in de metro duwen


Japanse metro’s hebben zoveel passagiers tijdens de spits dat er speciale werknemers zijn – oshiya – die mensen de trein in duwen. De eerste oshiya waren studenten die in deeltijd werkten.

8. $ 24.000 voor een paar meloenen


Zelfs Japanse vierkante watermeloenen zijn niet zo duur als meloenen van Yubari King. Op een veiling in 2008 werden twee meloenen verkocht voor $24.000. De reden voor zo’n hoge prijs is de zeldzaamheid van de vrucht: deze meloenen worden in kleine hoeveelheden gekweekt op het eiland Hokkaido, en hun oogst wordt onmiddellijk opgekocht.

7. Bikini jeans

Deze provocerende bikini en extra lage broek wordt in Brazilië gemaakt, maar wordt voornamelijk in Japan verkocht.

6. Een café dat tederheid verkoopt


Tegen een prijs kunnen mannen bij de serveersters liggen, ze knuffelen, lang oogcontact maken of hun haar strelen – maar niets meer! In Japan wordt veel aandacht besteed aan de visuele kant van dingen. Cafés waar serveersters verkleed zijn als mooie huismeisjes zijn bijvoorbeeld momenteel erg populair.

Bizar dat een land zo kan verschillen met een land als Nederland. Vooral de tradities op de volgende pagina lieten mij sprakeloos. Vooral nummer 3 is te bizar voor woorden! Kijk snel verder!