80% van de mensen zegt iets anders: Wat ben ik?

Soms is het goed om even een pauze te nemen en je hersenen aan het werk te zetten met een raadsel. Het maakt niet uit hoe uitgeput je bent, een puzzel oplossen kan je humeur en alertheid verbeteren.

Het is belangrijk om onze hersenen wat afleiding te geven van alle zorgen en verplichtingen van het dagelijks leven. Dit houdt onze geest scherp en gezond, net zoals lichaamsbeweging goed is voor ons lichaam. Raadsels zijn een mooie manier om de geest te oefenen zonder dat ze zo tijdrovend zijn als lange en complexe kruiswoordpuzzels.

Tijd om te concentreren

Er zijn online miljoenen raadsels te vinden, voor elk niveau. Neem bijvoorbeeld het volgende raadsel, dat op sociale media veel mensen tot wanhoop heeft gedreven. Velen hebben geprobeerd de oplossing te vinden, maar zonder succes.

Het is geen gemakkelijke opgave, maar met concentratie en wat tijd denk ik dat jij het kunt oplossen.

Hier is het raadsel van vandaag:

“Ik loop zonder benen, fluister zonder stem, heb geen begin en zie geen eind. Wat ben ik?”

Neem de tijd om erover na te denken en lees het raadsel eventueel nog een paar keer door. Het antwoord volgt na de volgende afbeelding.

a person is walking in the desert at sunset

Het juiste antwoord is: de wind.

Hoe komen we tot dit antwoord? De wind kan verplaatsen alsof het ‘loopt’, maar heeft geen benen. Het kan geluiden maken die klinken als gefluister, zonder een stem te hebben. En omdat de wind constant en overal is, lijkt het alsof het geen duidelijk begin of eind heeft.

De formulering van de vraag is opzettelijk zo gekozen dat je eerst aan complexere objecten denkt. Slim bedacht, nietwaar?

Klik nu op die DEEL-knop en daag je vrienden uit om dit raadsel ook op te lossen!

Scroll naar boven