8 maanden oude pitbull sterft als een held na het redden van zijn baasje van giftige slang

Een gezin in Florida is in shock en treurt na een incident met een slang bij hen thuis. Georgina Richardson keek toe hoe haar 10-jarige zoon Oriley met haar andere kinderen in hun achtertuin speelde.

Plots zakte hun 8 maanden oude pitbull, Zeus, in elkaar. Hij leek iets voor Oriley vast te pakken.

“Ik dacht dat het een touw was. Hij had het in zijn mond en schudde het rond, ‘legde Oriley uit aan Inside Edition.

Wat Zeus te pakken had gekregen was een zwarte mamba, ook wel een koraalslang, één van de meest giftige slangen in Noord-Amerika. De slang beet vier keer in de heroïsche pitbull voordat hij in de kop van de slang beet en hem doodde. Zeus rolde om en Georgina besefte wat hij in zijn mond had.

“Zeus begon net om te rollen en toen hij zich omdraaide, zag ik dat de slang dood was,” herinnerde Georgina zich.

Georgina belde 911 en ging met spoed met Zeus naar het dichtstbijzijnde dierenziekenhuis, maar helaas was het te laat. Het gezin van zes kwam samen in het dierenziekenhuis om voor de laatste keer afscheid te nemen van hun puppy.

De familie heeft alleen nog foto’s en video’s van Zeus van zijn korte maar speelse leven. Georgina werd emotioneel toen ze opmerkte dat de heldhaftige hond het leven van haar zoon redde. “Als hij er niet was geweest, zou mijn zoon hier nu misschien niet zijn,” riep ze door haar tranen heen.

Bekijk de video over de heldhaftige pitbull hieronder: