8-jarige jongen viert het verslaan van stadium 4 hersenkanker en is een inspiratie voor de wereld

De mogelijkheden van de moderne wetenschap blijven me verbazen. Elk jaar worden de behandelingen van allerlei soorten ziekten en problemen steeds beter, waardoor verhalen over herstel steeds vaker voorkomen. Net als van de 8-jarige Cameron Scott, die een echte held wordt genoemd na het verslaan van stadium 4 hersenkanker met de hulp van de geweldige verzorgers in het St. Jude Children’s Research Hospital.

Volgens Wivb.com werd de kleine Cameron gediagnosticeerd met Medulloblastoom, een krachtige tumor die zich had verspreid naar zijn wervelkolom. De 8-jarige onderging een operatie om de tumoren te verwijderen, voordat het te laat zou zijn voor Cameron.

“Hij is mijn held”, vertelde zijn vader (Wendell Scott) aan TODAY.

In St. Jude’s ontdekten artsen dat Cameron niet één ziekte had, maar vier. Het was ook bij St. Jude dat het ziekenhuis erg goed is in het DNA-sequencen van de kanker, waardoor ze een gerichte en dus effectievere behandeling konden starten bij Cameron.

Na alles doorstond Cameron zes maanden van chemotherapie en bestraling, maar hij bleef sterk in zijn schoenen staan.

“Ik voel me nu geweldig,” zei Cameron. “Ik heb het gevoel dat ik alles heb meegemaakt.”

Bekijk de video over de kleine, maar o zo sterke Cameron:

Eén ding is zeker en dat is dat Cameron heel sterk is en een voorbeeld voor velen! Deel dit artikel om je steun te betuigen voor de moed van Cameron en voor alle mensen die nog steeds vechten tegen deze vreselijke ziekte.

Bron: TODAY & Wivb.com