Het is nu inmiddels een paar dagen geleden nadat de eerste coronavaccins bij mensen zijn toegediend. Mensen die twijfelen maken zich zorgen over hoe veilig het vaccin is (44 procent) en 46% maakt zich zorgen over wat er op de lange termijn gebeurt als je een vaccin krijgt.

Eenvandaag heeft een onderzoek onder 25.000 mensen gedaan. 76 procent van deze mensen wil het coronavaccin. 16 procent staat er waarschijnlijk niet voor open en 8 procent is nog aan het twijfelen.

44 procent van deze mensen zijn nog in twijfel over hoe veilig het vaccin is en 46% is bang voor de bijwerkingen op de lange termijn. Deze mensen gaat waarschijnlijk even wachten tot de meeste mensen het vaccin hebben gekregen om er zeker van te zijn dat er niets aan de hand is. Een deelnemer van het onderzoek van het onderzoek zei: ,,Ik denk dat ik het vaccin wel wil nemen, maar ik ben blij dat ik in de laatste groep zit. Kan ik ondertussen mooi kijken of anderen bijwerkingen hebben.”

Maar liefst 77% van de mensen die ondervraagd zijn zeggen dat ze te weinig informatie van de overheid hebben gekregen over het vaccin. Er zijn ook mensen die zeggen hoe belangrijk het vaccin is omdat ze zich gewoon goed voelen of het coronavirus al hebben gehad.

De GGD zelf zegt dat er enorm veel vraag is naar het vaccin en dat ze al bijna helemaal vol zitten. Op het moment zijn er nog niet genoeg vaccins waardoor er niet meer afspraken gemaakt kunnen worden. Als er weer vaccins zijn worden er vanzelf contact opgenomen om een nieuwe afspraak te kunnen maken.

BEKIJK OOK  Zeer waarschijnlijk geen versoepelingen voor de feestdagen

Wanneer alle beschikbare vaccins gebruikt zijn zullen we volgens de overheid minimaal een paar weken moeten wachten op een nieuwe levering. Mensen die wél het vaccin willen geven aan dat ze er liever niet op wachten en zo snel mogelijk gevaccineerd willen worden.


Like it? Share with your friends!