72-jarige vrouw bevalt van een jongen en wordt een van de oudste moeders ooit

Omdat oudere stelletjes vaak te horen krijgen dat ze misschien te oud zijn om kinderen te krijgen, heeft een echtpaar in India al deze leeftijdsbarrières doorbroken en een baby in hun 70-jaren gekregen. Ze konden tijdens hun 46-jarige huwelijk nooit op natuurlijke wijze zwanger worden, dus zocht het echtpaar hulp bij de vruchtbaarheidsbehandeling. Het vrolijke paar heeft nu een mooie babyjongen en is extreem gelukkig.

Daljinder Kaur (72) en haar echtgenoot (79) zochten een vruchtbaarheidsbehandeling in september 2014.

“Ik voelde me altijd leeg. Ik voelde me altijd eenzaam”, vertelde Daljinder aan de Agence France-Presse. “Ik had de hoop verloren ooit moeder te worden.”

Het was niet eenvoudig om artsen ervan te overtuigen haar de behandeling te geven, maar uiteindelijk stemden ze ermee in dat ze een IVF behandeling zou krijgen. Twee jaar en drie rondes later werd ze zwanger. Daljinder beviel van een gezonde babyjongen die ze Arman noemde, op 19 april 2016 – en ze werd meteen een van ’s werelds oudste moeders.

Een gezonde bevalling zonder complicaties op Dalijinders leeftijd was al verrassend genoeg, maar daarnaast gaf ze haar zoon ook nog is drie maanden lang borstvoeding. 11 maanden later kwam de media bij haar langs om te vragen hoe ze het heeft ervaren. Bekijk het in onderstaande video:

Als ik deze video niet had bekeken, had ik niet geloofd dat zoiets mogelijk was. Kinderen zijn een geschenk en een zegen en moeten worden gevierd. Deel dit alsjeblieft zodat meer mensen het ongelooflijke verhaal van dit stel te lezen krijgen.

Bron: Agence France-Presse