70-jarige vrouw bevallen van kerngezonde tweeling

70-jarige vrouw bevallen van kerngezonde tweeling

Tsja, lieve mensen. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. RTL Nieuws meldt namelijk dat ene Safina Namukwaya op 70-jarige leeftijd is bevallen van een tweeling.

Bevallen

Het nieuws werd in eerste instantie gedeeld door een ziekenhuis in het Afrikaanse land Oeganda, waar de vrouw vandaan komt. De vrouw zou zwanger geraakt zijn na een IVF-behandeling.

Volgens de BBC, die er ook over bericht, is Safina bevallen van een tweeling. Het jongetje en een meisje zijn geboren via een keizersnede. De bevalling maakt Namukwaya een van de oudste vrouwen ter wereld die ooit is bevallen. Maar hoe gaat het nu met de vrouw?

Medici stellen dat zowel de vrouw als de kinderen het goed maken. Aan lokale media heeft Namukwaya verteld dat het niet zo makkelijk was, zwanger zijn op 70-jarige leeftijd.

Sterker nog, de vader van de kinderen is hem gepeerd. En dus staat Safina er nu helemaal alleen voor. Ze zal de kinderen nu zelf groot moeten brengen.

70-year-old woman delivers twins

Belachelijk

Namukwaya stelt dat haar familie haar voortdurend belachelijk heeft gemaakt over het feit dat ze nog kinderloos was. Ze zou een schande zijn voor de gemeenschap.

En dus werd er een IVF-traject ingezet, om haar ‘familie-eer’ te kunnen redden. Maar de vrouw maakte zich meer zorgen over wie er voor haar zou zorgen op haar oude dag.

In plaats daarvan zal ze nu dus alleen zorg moeten dragen voor het opvoeden van de kinderen. Waar de vader gebleven is, wordt niet vermeld.

Scroll naar boven