7 oorzaken waarom je na 8 uur slapen nog steeds niet uitgerust bent

7 oorzaken waarom je na 8 uur slapen nog steeds niet uitgerust bent

Even ‘bijtanken’ na een zwaar weekend? De meeste mensen denken dat ze na acht uurtjes slaap weer helemaal de oude zijn. In de praktijk valt dat vaak vies tegen. Zelfs na 10 uur onder de wol kun je nog total loss zijn.

Onderstaand 7 oorzaken die perfect aanduiden waarom je na 8 uur slaap nog steeds het gevoel hebt je moe bent. Want slapen is namelijk geen wiskunde.

1. Ontregelde hormonen

Niet alleen vrouwen hebben last van hormonen. Ook de hormonen van mannen kunnen flink ontregeld zijn. Des te ouder je wordt, des te minder testosteron je aanmaakt en dat zorgt ervoor je minder vlug recupereert. Je kunt jezelf een beetje helpen, door te sporten en gezonder te eten.

7 oorzaken waarom je na 8 uur slapen nog steeds niet uitgerust bent

2. Tekort aan daglicht

Als je 8 uur per op een afgelegen plek, ergens in een kelder, zit te werken dan zie je weinig daglicht. Aan het einde van de dag voel je jezelf dan vaak uitgeput. Heb je pauze? Probeer dan even te wandelen. Je voelt je gegarandeerd frisser en ook meer uitgeslapen.

3. Beweging

Zitten leven maakt je lui. Als je ook maar enige vorm van beweging in je leven brengt, krijg je energie. Okee, je lichaam is daarna vaak vermoeid, maar voor je hersenen is het enorm goed.

Op de volgende pagina lees je nog 4 oorzaken

Scroll naar boven