5 lichaamsveranderingen die direct je aandacht nodig hebben(2 minuten lezen)

Ons lichaam reageert op alles wat wij doen, het reageert op wat we eten, op wat we drinken en zelfs de lucht wat wij inademen. Vaak geeft ons lichaam onschadelijke symptomen af die een ernstiger symptoom kan aantonen. Het is de moeite waard om deze veranderingen te kennen om te kunnen zien of er iets mis is, zodat jij de dokter op tijd kunt bezoeken.

Wij hebben besloten je te vertellen over welke lichaamsveranderingen er absoluut meer aandacht aan moeten krijgen:

1. Droge of gebarsten lippen

Een droge huid is een duidelijk teken van een allergie. Let in dit geval goed op de cosmetica die je gebruikt, net als producten voor mondhygiëne, voedsel dat je eet en zelfs medicijnen. Scheuren in de mondhoeken duiden op een tekort aan vitamine B, A en E. Als je ook droge ogen, een droge mond en problemen met je spijsvertering hebt, kun je beter naar een arts gaan omdat het een combinatie kan zijn van symptomen voor een auto-immuunziekte genaamd het syndroom van Sjögren.

2. Wenkbrauw verlies

Niet alleen zijn dikke wenkbrauwen een actuele trend, maar ze zijn ook een grote gezondheidsindicator. Verlies van het haar van de wenkbrauwen is heel normaal, maar als je merkt dat er kale plekken ontstaan ​​of de wenkbrauwen volledig verdwijnen, dien je onmiddellijk een arts te raadplegen. Het kan een symptoom zijn van overmatig of onvoldoende niveau van schildklieractiviteit.

3. Ongezonde nagels

We weten allemaal hoe gezonde nagels eruit zien. Elke verandering in kleur of structuur is een alarmsignaal. Dunne en bleke nagels kunnen een teken zijn van bloedarmoede en een gebrek aan ijzer in het lichaam, terwijl geelverkleuring kan duiden op lever- en maagaandoeningen of een schimmelinfectie. Witte vlekken en strepen duiden op een tekort aan zink, koper en jodium en de nagels kunnen erg bros worden bij een tekort aan vitaminen, calcium, ijzer en bèta-caroteen in het lichaam. Deze symptomen zijn heel belangrijk om te weten net als de symptomen op de volgende pagina! Lees snel verder…

Wat vind jij? Reageer hieronder