7-jarig jongetje rent brandend gebouw in om zijn kleine zusje te redden

Een zevenjarig jongentje redde heldhaftig het leven van zijn zusje door door het raam van haar kamer te klimmen nadat hun huis in brand vloog.

Wat een kleine legende.

De vader van Eli Davidson, Chris, gaf de jongen een duwtje omhoog zodat hij door het raam kon klimmen en zijn 22-maanden oude zusje kon redden toen hun huis in New Tazewell, Tennessee, eerder deze maand in brand vloog.

In een gesprek met WVLT zei trotse mama Nicole dat zij en haar man, die beide voormalige brandweermannen zijn, in het midden van de nacht wakker werden en erachter kwamen dat hun huis vol met rook zat.

Zij en Chris kwamen in actie. Ze vertelde aan de nieuwszender: “Hij greep de brandblusser die me tijd gaf om de kinderen te pakken en ik greep de jongens omdat ze het dichtst bij de brand waren.”

Maar de woonkamer was gevuld met vlammen, waardoor de ouders de slaapkamer van hun jonge dochter niet konden bereiken.

Toen de ouders en hun twee zonen veilig buiten waren, gaf Chris Eli een duwtje in de rug om de kamer binnen te komen door een raam waar hij zich een weg naar haar kinderbedje baant en haar naar buiten tilt, voordat hij haar naar het raam draagt en haar aan zijn ouders geeft.

Eli zei: “Papa brak het raam en toen zei ik twee keer achter elkaar: “Ik kan het niet,”, en toen zei ik: “Ik heb haar papa”.

“En toen we naar beneden gingen, zei ik: “Ik was bang, maar ik wilde niet dat mijn zusje zou sterven.”

“We gingen naar buiten om bij haar te komen vanuit het raam,maar er was niets om op te staan om daarboven te komen.”

“Dus ik pakte Eli op, die door het raam ging en haar uit haar wieg kon pakken.”

Hij voegde eraan toe: “We kunnen niet trotser zijn op Eli. Hij deed iets wat een volwassen man niet zou doen.”

Dankzij het snelle denken van de familie en Eli’s heldhaftige acties raakte niemand gewond in het vuur, maar hun huis werd wel volledig verwoest.

Chris zei: “We hebben alles verloren wat we ooit hebben gehad.”

“Ons hele leven zat in dat huis. Onze drie auto’s waren ook beschadigd door het vuur.”

“Het is verwoestend. We hebben niets.”

Tot nu toe is de oorzaak van de brand nog niet vastgesteld maar de brandweer denkt dat het een brand door elektronica was.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven