6-jarig kindje vermist bij recreatieplas: naam en foto openbaar gemaakt

6-jarig kindje vermist bij recreatieplas: naam en foto openbaar gemaakt

De autoriteiten zijn met spoed op zoek naar een jongetje van zes jaar. Het kind is gisteren voor het laatst gezien bij recreatieplas De Lithse Ham in Brabant.

Vermist

Het kind, dat de naam Abdrayhman Ashirov draagt, is vermist sinds gisteren. Na 18.30 uur is hij niet meer waargenomen. Hij is te herkennen aan een grijze korte zwembroek waar twee verticale rode strepen op zitten.

Momenteel is er een grootschalig onderzoek opgestart. Meerdere politie-eenheden zijn ingezet, terwijl ook een helikopter boven Lith circelt. In het water zelf is een sonarboot op zoek naar de jongen.

Burgernet

Gisteravond werd het water al doorzocht door een team van duikers die tot de brandweer behoren. Ook het Veteranen Search Team heeft hieraan meegeholpen.

Ook is een Burgenet-melding uitgestuurd, waarin het signalement van het jongetje staat omschreven. Burgers wordt hierin gevraagd uit te kijken naar de jongen.

Kan niet zwemmen

Ondertussen wordt er gevreesd voor het ergste. Het kindje is afkomstig uit Turkmenistan. Aan het Brabants Dagblad laten de ouders weten dat hun zoon niet kan zwemmen.

Zij zaten zelf op het strand toen hij in het water aan het spelen was, maar zijn hem uit het oog verloren. Sindsdien is hij niet meer gezien.

Onderstaand vind je de Burgernet-melding over de jongen, alsmede een foto van hoe hij eruit ziet. Wij zijn je dankbaar als je dit bericht wilt delen, in de hoop dat het kind zo snel mogelijk gevonden wordt.

Scroll naar boven