6 extreem handige tips waarmee je bespaart op gas en elektriciteit

6 extreem handige tips waarmee je bespaart op gas en elektriciteit

Zoals iedereen maandelijks ervaart zijn de huidige tarieven voor gas en elektriciteit een aanslag op je portemonnee. Steeds meer huishoudens komen in de problemen en het ergste is dat je er weinig tegen kunt beginnen. maar is dat wel echt zo?

Natuurlijk kun je niets aan de prijs doen. Je kunt er echter wel voor zorgen dat je de kosten zo laag mogelijk houd. In dit artikel vind je daarom zes orginele tips waarmee je op jaarbasis een hoop geld kunt besparen. Dat kun je dan weer mooi uitgeven aan leuke dingen.

1. Douche koud!

De eerste tip heeft betrekking op je douche. We vinden het allemaal lekker om een warme douche te nemen, maar daar is een prijskaartje aan verbonden.

Je kunt zoals ijsman Wim Hof meteen rigoureus te werken gaan en ijskoud douchen. Dat is goed voor je lichaam en geest, alleen niet erg lekker. Vinden wij tenminste. Door de temperatuur van je douche iets lager te zetten, bespaar je in elk geval wel geld.

6 extreem handige tips waarmee je bespaart op gas en elektriciteit

2. Meer kleding

Sommige mensen lopen thuis in hun ondergoed door de woonkamer terwijl de verwarming hoog staat. Helemaal prima, als je dat een dikke vette energierekening waard is.

Je kunt bij de Primark ofzo ook een lekkere warme lounge set kopen en je thermostaat wat lager zetten. Spaar je geld en het is daarnaast erg comfortabel 🙂

3. Gebruik de eco-stand van je witgoed

Heb jij een eco-stand op je vaatwasser en/of wasmachine? Gebruik die dan! Hiermee bespaar je 30 procent elektriciteit en 25 procent aan water. Okee, het duurt iets langer voordat je was/vaat klaar is, maar de inhoud van je portemonee gaat er langer door mee.

Op de volgende pagina vind je nog 3 onmisbare bespaartips die je zeker niet mag missen

Scroll naar boven