5 medische trucjes met ducttape die je over het hoofd hebt gezien

5 medische trucjes met ducttape die je over het hoofd hebt gezien

Ducttape kan alles repareren. Of dat is tenminste hoe het ook lijkt, want wat voor project het ook is, je weet dat ducttape ooit nodig zal zijn.

De meesten van ons bewaren een rol in het huis voor het geval we het nodig hebben, maar het blijkt dat we het ook heel goed kunnen gebruiken voor in onze EHBO-kits.

Ducttape is eigenlijk magisch. Of het komt er heel erg in de buurt. Het is vrijwel het enige dat je kunt vinden dat je kunt gebruiken om een ​​lek in een boot tijdelijk te repareren, maar ook om een ​​wrat te genezen.

Dus bekijk alle redenen waarom je ducttape in je EHBO-kit zou moeten hebben hieronder en laat je reactie vervolgens achter in de comments:

1. Wratten behandelen
wrat op teen

Wratten hebben kan heel gênant zijn, maar ducttape is een geheime wapen tegen de vervelende kleine bultjes.

In plaats van dat je die kits gebruikt om ze te bevriezen, kun je gewoon ducttape over de hele wrat heen doen en na een paar weken is het verdwenen.

Het is niet zo snel als de vriessets, maar het is gemakkelijk en goedkoop en doet niet zoveel pijn.

2. Noodverband
Duct tape verband

Het opraken van pleisters is iets dat ons allemaal is overkomen. Maar gelukkig is ducttape het perfecte alternatief.

Je hoeft alleen een klein beetje gaas over de wond te doen, plaats dan de ducttape erover en je hebt een waterdichte hoes voor je blessure. Het is erg waterdicht, dus het blijft echt goed zitten en houdt elke vorm van vervuiling uit de wond.

3. Verwijder een splinter
Splinter in een vinger

Wie heeft er nog nooit een splinter gehad die ze er niet uit konden krijgen met een pincet? Waarschijnlijk iedereen wel, toch? Nou, als je er gewoon niet bij kunt, kun je ducttape gebruiken!

Reinig het gebied rond de splinter en week het gebied met de splinter in water en Epsom-zout om het losser te maken. Breng vervolgens een klein stukje ducttape aan en laat dit een half uur zitten. Wanneer je de ducttape er langzaam vanaf haalt, zou de splinter er recht uit moeten komen!

Daarnaast kan ducttape ook heel cruciaal zijn bij een gebroken been?! Heel belangrijk om te weten dus. Lees hier meer over op de volgende pagina…

Laat een reactie achter

Scroll naar boven