5-jarige jongen die ‘van zijn neus tot zijn knieën’ vol kanker zat is nu helemaal kankervrij

Hoewel wetenschappelijke doorbraken en vooruitgang in de geneeskunde sneller dan ooit plaatsvindt, blijft kanker een dodelijke vijand.

De ziekte, die elke dag vele levens over de hele wereld beïnvloedt, is een soort van vloek geworden voor ons allen. De meeste mensen leven in angst voor de dag dat ze te horen krijgen dat ze het hebben, of, erger nog, dat iemand van wie ze houden het heeft.

Dat is de reden waarom ouders Alice Phillips en Ricky Wetherley verwoest waren toen ze te horen kregen dat hun zoon Freddy neuroblastoom had, een zeldzame vorm van kanker die jaarlijks slechts 100 kinderen in het Verenigd Koninkrijk treft.

Erger nog, artsen vertelden Alice en Ricky dat de kanker was uitgezaaid door zijn hele lichaam, van zijn “neus tot zijn knieën”. Zijn kansen zagen er somber uit.

Maar vandaag is hij eindelijk in remissie en gaat hij naar school …

Geplaatst door Ricky Weatherley op Vrijdag 8 maart 2019

De ouders van Freddy Wetherley zouden vergeven zijn, omdat ze vreesden voor het leven van hun zoon toen hij de diagnose kreeg van een bijzonder zeldzame en agressieve vorm van kanker.

De eerste scans lieten zien hoe slecht zijn toestand was. Volgens de Daily Mail zei moeder Alice: “We konden de kanker overal in zijn lichaam zien, het leek gewoon onmogelijk dat hij het zou overleven.

“Maar hij heeft het geweldig goed gedaan en een geweldig herstel gemaakt en we zijn erg trots op hem.”

Geplaatst door Ricky Weatherley op Zaterdag 30 maart 2019

Freddy’s diagnoses kwamen nadat hij begon te klagen over pijn in zijn benen. Een gezonde jongen, zijn ouders geloofden aanvankelijk dat hij koorts had. Toen hij zei dat hij niet in kermisattracties wilde gaan omdat zijn benen zoveel pijn deden, wisten Alice en Ricky echter dat ze hem naar het ziekenhuis moesten brengen.

Er werd een scan gedaan in het ziekenhuis, één die ontdekte dat Freddy een enorme tumor in zijn maag had. Hij werd overgebracht naar het Great Ormond Street-ziekenhuis, waar officieel de diagnose neuroblastoom werd gesteld.

“Toen ze ons vertelden wat Freddy had, waren we verwoest. We konden het niet geloven, ‘zei Alice.

Freddy begon onmiddellijk aan een 70-daagse chemotherapiecyclus. Vervolgens onderging hij met Kerstmis een stamceltransplantatie. In februari van dit jaar werd hij geopereerd om de tumor helemaal te verwijderen.

Geplaatst door Ricky Weatherley op Dinsdag 11 september 2018

“Hij was ziek en uitgeput door de behandeling, maar hij heeft alles heel goed opgepakt,” legde Alice uit.

“Hij bracht veel tijd door met zijn zus Freya, die twee is, door te Facetimen en dat hielp hem echt. Hij keek er echt naar uit om elke dag met haar te praten. ‘

In mei kreeg Freddy eindelijk duidelijkheid: het hoogtepunt van een lange reis tegen alle verwachtingen in.

Freddy kan nu weer voetballen en is klaar om terug te keren naar school na wat een zware strijd moet zijn geweest.

“Toen we die bodyscan voor het eerst zagen, dachten we niet dat er veel hoop was,” vervolgde Alice.

“Hij is echt ons kleine wonder.”

Goed gedaan, Freddy Wetherley! Wij willen Freddy’s goede nieuws met iedereen verspreiden!

Help ons door dit artikel op Facebook te delen om deze dappere jongen het beste te wensen.