4-jarige jongen in tranen achtergelaten nadat leraar zijn lunch heeft weggegooid

We moeten allemaal gezond eten en gezonde gewoontes beginnen als we kinderen zijn. Waarvan we genieten in onze jongere jaren vormt onze verlangen naarmate we ouder worden.

Net als wat we op school eten. Op sommige scholen zijn de lunches en het ontbijt niet altijd de gezondste en sommige ouders verpakken liever hun eigen kinderlunch.

Ik nam altijd een lunchpakket mee naar school, maar sommige kinderen namen chips en chocolade mee. Vandaag ben ik blij dat ik dat voedsel niet elke dag heb gegeten.

Maar op sommige scholen in Canada klaagden ouders nadat het personeel de kinderen iets te gezond liet eten.

In Durham, Ontario werd een gezond eetinitiatief geïntroduceerd op scholen waar kinderen niet alleen gezonde lunches kregen, maar ook werden aangemoedigd om gezond voedsel mee naar huis te nemen.

Maar op een school was een kind erg overstuur, nadat zijn zelfgemaakte plak banaanbrood van hem was weggenomen en was weggegooid.

Boos en verward

Het personeel zei dat het chocolade bevatte.

De jongen, die toen pas 4 jaar oud was, was boos en in de war en toen hij naar huis ging en het zijn moeder vertelde, vervolgens beklaagde ze zich bij het schoolhoofd.

De moeder van twee, Elaina Daoust zei dat ze woedend was dat het eten van haar zoon was weggegooid en in plaats daarvan moest hij de druiven uit zijn brooddoos eten.

“Hij kwam thuis met een lijst met gezonde snackideeën en vertelde me dat hij en de leraar erover hadden gepraat om gezonde keuzes te maken. Ze gaf me ook een briefje. Ik was echt, echt, echt boos om verschillende redenen, “vertelde Elaina aan The Star.

Meer dan 30 ouders hebben gezegd dat hun kind voedsel van hen heeft ontnomen.

Lessen over gezond eten

Een paar van de producten die werden weggegooid waren sap, crackers, fruitsnacks, mueslirepen, chocolademelk en kaassnack.

Durham Catholic District School Board zegt dat lessen over gezond eten deel uitmaken van het schoolcurriculum.

“Er is nergens in ons beleid of onze procedures dat zegt dat onze medewerkers voedsel mogen weggooien van een student”, zegt James MacKinnon, een onderwijs- en leerconsulent bij het schoolbestuur.

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter in de comments en vergeet dit verhaal niet met je vrienden te delen om erachter te komen wat zij vinden!