30-jarige vrouw gaat stiekem het ziekenhuis in: ’De overheid liegt!’

Een Engelse coronawappie die foto’s nam in ziekenhuizen om te laten zien dat ze leeg zijn, heeft een boete gekregen.

Hannah Dean werd eerder beboet met 200 pond voor het filmen binnen ziekenhuizen en het valselijk beweren dat ze niet bezet zijn met Covid-patiënten.

Ze beweerde dat de regering loog over de omvang van de pandemie, die al meer dan 108.000 Britten het leven heeft gekost.

Maar de moeder van twee kinderen kan nu worden gearresteerd en mogelijk strafrechtelijk worden vervolgd als ze door blijft gaan met wat ze doet.

De politie heeft vandaag bevestigd dat Dean alleen een ziekenhuis mag bezoeken in noodgevallen, voor een geboekte afspraak of als ze afhankelijk is van een patiënt.

Boetes tot 2500 pond kunnen door de rechter worden opgelegd als ze wordt veroordeeld voor het overtreden van de waarschuwing.

‘Schande’

Het is haar ook verboden anderen aan te moedigen de nationale beperkingen in verband met het coronavirus te negeren.

Een hoge politiefunctionaris noemde haar acties “onaanvaardbaar”, terwijl een gemeenteraadsleider haar opmerkingen als een “schande” bestempelde.

De laatste actie komt nadat Dean een boete van 200 pond had gekregen omdat ze naar het Queen Alexandra Zieken in Portsmouth was gereisd, daar had gefilmd en op Facebook had gezet dat het “het stilste ziekenhuis was dat ik ooit heb gezien”.

Ze maakte ook soortgelijke video’s van het Southampton General Hospital en bezocht herhaaldelijk het St Richard’s ziekenhuis in Chichester, West Sussex.

De video’s “veroorzaakten angst in de gemeenschap”, aldus de politie van Hampshire.

Maar haar Facebook-pagina bleef foto’s en video’s van ziekenhuizen in het Verenigd Koninkrijk vertonen, waarbij Dean ten onrechte beweerde dat de afdelingen leeg waren.

Op een video die Dean deelde buiten de SEH van het Queen Alexandra Hospital, schreeuwt een bewaker: “Wat doe je hier, Hannah?”

Men hoort haar antwoorden: “Ik ben Hannah’s tweelingbroer. Ik ben Hannah niet”, voordat ze volhoudt dat ze een journaliste is.
De bewaker roept om de politie en zegt dat ze het ziekenhuis moet verlaten.

In een eerder bericht schreef Dean: “Het ziekenhuis is het rustigste dat ik ooit heb gezien! Ik ben door het hele ziekenhuis gelopen, inclusief de Eerste Hulp!

“Ik weet dat het moeilijk te bevatten is, maar de regering liegt tegen ons. En de reden waarom ze tegen ons liegen….. is erg verontrustend!”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven