3 meisjes die tegen kanker vechten poseerden voor een foto – hun recente update zal je in tranen achterlaten

Fotografen Lora Scantling en Christy Goodger begonnen iets speciaals in 2014, toen ze een open oproep van een nogal unieke aanvraag uitzonden.

De stiefvader van Scantling was gediagnosticeerd met longkanker en ze was van plan om een project te beginnen dat hulde zou brengen aan hem en zijn strijd tegen de ziekte.

Ze plaatste een bericht op Facebook om kleine kinderen te vinden die hun eigen gevecht met kanker tegemoet gingen en de reactie was verbazingwekkend. Sindsdien fotografeerde ze tientallen jongens en meisjes tijdens hun strijd tegen de ziekte, maar drie kleine meisjes bleven opvallen tussen de rest …

Drie jonge meisjes uit Oklahoma poseerden voor een speciale foto die snel een iconisch beeld zou worden. De zesjarige Rheann Frankling (midden) vocht tegen een zeldzame hersentumor, de vijfjarige Ainsley Peters (rechts) vocht tegen leukemie en Rylie Hughey (links) probeerde van de kanker in de nieren te overwinnen.

Gekleed als engelen en elkaar omhelzend poseerden de drie meisjes voor een foto die zich wereldwijd zou verspreiden.

Ainsley’s moeder zegt dat het beeld bijzonder aangrijpend is, omdat het “een mooie blik op een gruwelijke strijd” is.

De reünie
Een jaar nadat de eerste foto werd genomen, kwamen de drie kleine modellen weer bij elkaar om het beeld na te maken.

Voor deze foto waren alle drie de meisjes in remissie, te zien aan Ainsley en Rylie is dat hun haar terug aan het groeien is. Rheann’s overwinning op hersenkanker betekent dat haar haar nooit meer zal groeien, maar dat maakt haar niet minder schattig.

Volgens Scantling hadden de drie meisjes sterke levenskrachten die bij hun levendige jurken te passen.

“Het was net alsof een stel vrienden bij elkaar kwamen,” herinnert ze zich.

“Ze stuiterden op de muren, maakte plezier, zoals, ‘Oh mijn beste vrienden zijn hier.'”

De foto’s gaan door
Ondanks het feit dat alle drie de meisjes officieel kankeroverlevenden zijn, besloot Scantling dat ze foto’s wilde blijven maken van hen.

Ze zegt dat het haar plan is om het iconische imago elk jaar bij te werken, waardoor het een jaarlijkse traditie wordt.

Het is makkelijk om te zien waarom de meisjes zoveel mensen blijven inspireren die lijden aan de vreselijke wereldwijde ziekte. Helaas stierf de eigen stiefvader van Scantling in de jaren na de eerste fotoshoot, maar ze blijft kracht halen uit haar moedige modellen.

Dit jaar werden de meisjes echter vergezeld door een ander. De drie jaar oude Connor Lloyd werd gediagnosticeerd met acute lymfoblastische leukemie en met Scantling als Lloyd’s familiefotograaf, besloot ze hem uit te nodigen naar de studio.

‘Soms weet je nooit hoeveel tijd je nog hebt,’ legde ze zijn moeder uit.

Volgens Scantling zijn sommige mensen het oorspronkelijke doel van de beelden vergeten, omdat de drie meisjes allemaal in remissie zijn.

“Connor zal nog drie jaar in behandeling zijn en toch is hij altijd zo blij en dapper. Net als de meisjes is hij een grote inspiratie. ‘

Wat een achtbaanrit van emoties was dit! We zijn zo blij dat er mensen zoals Scantling op de wereld zijn die hun best doen om vreugde en geluk te verspreiden. En hoe zit het met de kinderen? Zo’n dapperheid tegenover angstaanjagende tegenslagen. We hopen dat ze de traditie voort kunnen blijven zetten en ons jaren kunnen inspireren met mooie foto’s!

Bron: Shared