Helaas leven wij in een wereld die vol zit met gekken, maar gelukkig ook vol met helden. Helden zoals deze 10-jarige Tiernan. Wanneer een meisje in een bus werd geprobeerd te sleuren door 2 mannen wist Tiernan meteen dat hij in moest grijpen. Het meisje mag van geluk spreken, want het heeft haar leven gered…

Toen Tiernan de mannen bezig zag met het meisje, besloot hij meteen keihard te schreeuwen. Dit heeft de mannen dusdanig afgeschrokken, waardoor ze het op een vluchten hadden gezet. Vervolgens bleef Tiernan net zo lang bij het meisje tot hij er zeker van wist dat ze veilig was. Toen hij naar huis ging en zijn moeder vertelde wat hij had gedaan, belde zij meteen de politie.

Heldendaad
Niet alleen was zijn moeder ontzettend trots op de heldendaad van Tiernan, maar ook de agenten lieten weten heel erg onder de indruk te zijn. “Mensen, dit is Tiernan McCready. Dit is hoe een held eruitziet. Veel volwassenen zouden ’verlamd zijn van de schrik’. Laat dit goed tot je doordringen. Dit had het begin kunnen zijn van een vreselijke misdaad. Dat meisje had mijn kind, mijn zus, jouw kind of jouw familielid kunnen zijn,” laad de lokale politie weten.

Vanwege zijn heldendaad is de kleine Tiernan McCready beloond met een eremedaille voor zijn oplettendheid en zijn reactie die het leven van het meisje heeft gered.

“Maar dit staat natuurlijk niet in verhouding tot wat de gemeenschap hem verschuldigd is,” laten de agenten weten via Facebook. “De jeugd heeft niet altijd een goede reputatie, maar onthoud dat de meerderheid dapper en grootmoedig is, net als Tiernan.”

Nu dit bericht is opgepakt op social media, laten duizenden mensen weten ongelofelijk trots te zijn op de kleine Tiernan McCready.

Bron: Facebook

Wat vind jij? Reageer hieronder