3-jarige jongen haastte zich naar ER na de grote fout van vader – prognose van de dokter laat de vader in tranen

4 juli 2017 is een dag die de familie Sullivan nooit zal vergeten. Het is de dag dat hun rustige zomer werd verbrijzeld en hun tuin werd veranderd in een bloedige nachtmerrie.

Helaas was het de driejarige zoon van de familie, Roan, die het slachtoffer was van een echt gruwelijk ongeluk. Volgens zijn ouders leek het erop dat Roan op een bom was gestapt.

De “bom” bleek een gewoon huishoudhulpmiddel te zijn, maar wel eentje die elke dag drie kinderen naar de eerstehulpafdeling in de Verenigde Staten stuurt.

Het was een mooie zomerdag in juli toen Sean Sullivan zijn gazon begon te maaien. Hij gebruikte zijn gemotoriseerde grasmaaier voor de klus, één die zwaar, robuust en betrouwbaar was.

Zoon Roan (3) zat vaak op de knie van zijn vader terwijl hij het gras sneed. De maaier werd geassocieerd met veel herinneringen van vader-zoon, en dus deed hij op 4 juli precies hetzelfde.

Weinig van hen wist echter dat die dag anders zou zijn.

Sean had toegestaan dat het gras langer dan normaal groeide en dat er dus een behoorlijke hoeveelheid moest worden geknipt. Na een tijd nam moeder Melissa Roan en zijn kleine zusje mee naar binnen terwijl Sean klaar was.

Roan had dorst en kreeg zo iets te drinken. Zijn zus ging intussen een dutje doen.

Nadat Roan klaar was met drinken, rende hij echter weer naar buiten. Vanaf daar gebeurde alles snel. Voordat Sean wist wat er gebeurde, was zijn jonge zoon het pad van de grasmaaier tegengekomen.

Sean Sullivan herinnert zich de dag zelf:

“Het was eigenlijk het enige moment dat hij de kans had om weg te sluipen zonder dat we hem zagen”, vertelde hij aan WTVR.

Sean naderde de voltooiing van het gazon, keek naar links en draaide naar rechts.

Toen verscheen Roan voor hem. Alles gebeurde in een oogwenk, hoewel de maaier niet op hoge snelheid bewoog.

De verwoeste ouders kunnen zich niet herinneren hoe ze de jongen precies onder de grasmaaier hebben verwijderd.

Wat ze echter nooit zullen vergeten, is de aanblik van hun zoon. Ze zeggen dat hij eruitzag alsof hij op een bom was gestapt; alsof hij elk moment in hun armen kon sterven.

Op de een of andere manier haalden ze hem uit het rotorblad van de machine, gooiden hem in de auto en renden hem recht naar de eerste hulp.

Sean herinnert zich hoe dankbaar hij was om een kamer vol artsen te zien, de “engelen” die er alles aan deden om zijn zoon te redden.

Na ontvangst van spoedeisende hulp werd Roan overgebracht naar het kinderziekenhuis in Richmond.

Hij moest worstelen door vele zware operaties, evenals de amputatie van zijn rechtervoet.

Helaas is de zaak van Roan allesbehalve uniek.

Papa Sean, die blijft worstelen met ziekmakende schuldgevoelens, gelooft dat er nooit een dag zal komen waarin hij zich niet ellendig voelt over wat er met zijn zoon is gebeurd.

Nu wil het hele gezin het bewustzijn verspreiden over de mogelijke gevaren van dit soort grasmaaiers.

Het duurt maar een seconde om het leven van uw kind te veranderen. Grasmaaiers zoals deze kunnen ernstige schade aanrichten aan jou en uw kind, dus wees u ervan bewust.

Volgens de Amputee Coalition ondergaan elk jaar meer dan 600 kinderen aan de maaier gerelateerde amputaties, waarbij meer dan 800 worden overreden door maaimachines of kleine tractoren.

Zoals per Britse krant de Daily Mail, blijkt dat er elk jaar 69 Amerikanen door gazonmaaiers worden gedood. Om dat in een verder perspectief te plaatsen, worden er slechts twee gedood door jihadistische terroristen.

Gelukkig is Roan vandaag aan het herstellen. Hij wordt elke dag geconfronteerd met kracht en positiviteit, hoewel het ongeluk hem bijna zijn leven kostte.

Mam Melissa gelooft dat hogere krachten te danken hebben aan het feit dat haar zoon een tweede kans krijgt. Toch moeten de bekwame chirurgen en artsen worden gevierd!

“Iedereen die deel heeft uitgemaakt van zijn herstel is een engel en hun namen zijn voor altijd in mijn hart gegraveerd”, zegt Melissa.

De fantastische ondersteuning heeft Roan geholpen sterker dan ooit terug te komen. Maar niet alle kinderen zullen geluk hebben.

Help ons dit artikel te verspreiden, zodat meer mensen de risico’s begrijpen die gepaard gaan met grasmaaiers met een groot vermogen.

Deel dit met je vrienden en familie en laat je reactie achter!

Bron: Daily Mail & WTVR