29-jarige jongen overleden aan het coronavirus: “Vreselijk, wel zeer uitzonderlijk”

Onlangs is een jongen (29) overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Naast de jongen, die uit het Brabantse Beek en Donk komt, is ook zijn 31-jarige broer ernstig ziek en opgenomen op de ic. Hun familie laat overigens wel weten dat ze allebei geen andere ziektes hadden.

Aan RTL Nieuws liet het gezin weten hun verdriet te willen verwerken en met elkaar te willen rouwen.

Een paar dagen terug ontwaakte de 31-jarige broer nadat hij kunstmatig in slaap werd gehouden. Over de jongste broer had de familie het volgende te zeggen:
“Hij was de laatste bij wie je het zou verwachten. Hij rookte niet, had geen longaandoening en was nooit ziek, dus het lijkt volstrekt willekeurig wie heel ziek wordt van corona.”

Zeer uitzonderlijk

Menno de Jong, viroloog van het Amsterdam UMC liet weten dat het zeer uitzonderlijk is dat een jong persoon overlijdt aan de gevolgen van de coronavirus. Verder liet hij weten dat het feit dat zijn 31-jarige broer ook zo ziek is geworden waarschijnlijk komt omdat er misschien nog iets anders meespeelt. Zo liet hij het volgende weten:
“Bij de Mexicaanse griep zagen onderzoekers later bij mensen waarbij een bepaalde genmutatie was aangetoond in hun DNA, dat die groep veel zieker werd dan de mensen zonder die mutatie.”

Bron: RTL Nieuws

Laat een reactie achter

Scroll naar boven