24-jarige man aangehouden wegens kindermisbruik, was oppas in 11 gezinnen

Zeer gevaarlijk roofdier ontsnapt ''Bel direct 112 en doe zelf niets!''

Een 24-jarige man uit de gemeente Schagen moet begin volgende maand voor de rechter komen. Hij wordt verdacht van kindermisbruik. De man werkte als oppas bij minimaal elf gezinnen met baby’s en peuters in heel Nederland.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de verdachte in minstens één gezin handelingen hebben uitgevoerd bij kleine kinderen. Hij zou hier ook beelden van hebben gemaakt.

Marktplaats

De man, wiens naam om privacyredenen niet bekend wordt gemaakt, bood zichzelf tussen 2019 en 2023 aan via het zeer populaire platform Marktplaats.

Hij bood zijn oppasdiensten aan tegen ‘zeer aantrekkelijk’ tarief. Hij wekte vertrouwen bij mensen door onder meer in een politieuniform te poseren.

USB-sticks

De autoriteiten melden dat de man nooit in dienst is geweest bij de p0litie. Hij deed zich alleen zo voor, doordat hij via de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid (HTV) kon meekijken bij het politievak en zodoende een uniform aan mocht.

In mei werd de man al aangehouden. Inmiddels zijn bij een huiszoeking USB-sticks gevonden. De beelden die hierop zijn aangetroffen, bevatten onder meer kinderp0rn0 en dierenp0rn0. Ook zijn er beelden gevonden van handelingen die hij heeft uitgevoerd bij een kind uit een oppasgezin.

24-jarige man aangehouden wegens kindermisbruik, was oppas in 11 gezinnen

Gezinnen

De gezinnen bij wie de man heeft opgepast, zijn deze week op de hoogte gebracht. De gezinnen zijn afkomstig uit Breda, Den Bosch, Tilburg, Overbetuwe, Nieuwegein, Molenlanden, Den Haag, Zoeterwoude, Hollands Kroon, Dijk en ook uit Zaanstad.

Het onderzoek kwam aan het rollen nadat een burger melding deed van verdacht gedrag van de 24-jarige. Het gaat hier niet om een melding vanuit een van de gezinnen.

Alle grenzen over

Corien Fahner, plaatsvervangend hoofdofficier van het OM in Noord-Holland, spreekt van een zaak die ze nog niet eerder heeft meegemaakt.

”Dat iemand dit doet bij een oppaskind, is verschrikkelijk. Dat iemand zich heeft aangeboden in politiekleding om zo het vertrouwen te wekken, gaat ‘alle grenzen over die je kunt verzinnen’.”

De man moet zich op 4 september verantwoorden voor de rechtbank in Haarlem. Het gaat hier om een niet-inhoudelijke zitting. De advocaat van de man laat weten dat hij niets wil zeggen.

Scroll naar boven