2 jongens scheppen sneeuw van de oprit – maar dan ziet hun vader een man achter hen staan

Toen vader Daniel Medina uit Milwaukee, Wisconsin, iets vreemds opviel tijdens een winterkoude avond voelde hij zich genoodzaakt om het incident op Facebook te vertellen – en zijn verhaal is sindsdien viraal gegaan.

Daniel Medina en zijn twee zonen, 6 en 10 jaar oud, waren aan het rijden in de buurt toen zijn jongens hem vroegen om de auto te stoppen.

Aanvankelijk was Daniel in de war. Het was erg besneeuwd en ijskoud, wat zouden ze willen?

Toen zag Daniel een man op het trottoir.

sneeuw scheppen

Het was duidelijk dat de jongens hem ook hadden gezien. De man zat in een rolstoel … maar sneeuw aan het wegscheppen.

Iedereen die ooit sneeuw heeft geschept, weet hoe moeilijk, vervelend en vermoeiend het kan zijn. Stel je nu voor dat je het vanuit een rolstoel doet. De man worstelde terwijl hij zware hopen sneeuw probeerde weg te schuiven.

Daniel’s jongens, slechts 6 en 10, hadden het directe instinct om te helpen – geheel op eigen initiatief. De vader verplichtte zich – en al snel hadden ze allemaal scheppen gepakt en hielpen ze de met de man in de rolstoel.

sneeuw

Daniel had niet trotser kunnen zijn. Ondanks hun vermoeidheid en de stervende kou stonden ze erop de man in de rolstoel te helpen die op straat sneeuw aan het scheppen was.

Ze wisten hoeveel sneller en gemakkelijker het zou zijn als ze hem een extra handje zouden helpen en dat deden ze ook … totdat de klus was geklaard!

Niet iedereen heeft de reflex om mensen in nood te helpen, maar deze jonge jongens aarzelden geen moment om een helpende hand te bieden.

Daniel beschreef het incident later op Facebook en zijn post ontving tienduizenden reacties en eerbetonen aan zijn jongens.

Veel mensen hebben een beeld dat de jeugd van vandaag verwend en egocentrisch is en misschien is dat waarom dit beeld zich als een lopend vuurtje online heeft verspreid.

Dit verhaal heeft mijn hoop in de mensheid zeker opnieuw aangewakkerd – deel ook om hulde te brengen aan de geweldige daad van deze jongens!

Bron: Facebook