2-jarige verslaat kanker van stadium 4 na 450 dagen slopende behandelingen

Volgens de Mayo Clinic is neuroblastoom een ​​kanker die vaak voorkomt bij kinderen onder de 5 jaar. Het is de oorzak van “onrijpe zenuwcellen” en kan zich in verschillende delen van het lichaam voorkomen, maar wordt meestal gevonden in de buurt van de bijnieren.

De behandeling tegen neuroblastoom bestaat over het algemeen uit chirurgie, chemotherapie, bestraling, beenmergtransplantatie of immunotherapie. De behandeling van een patiënt is afhankelijk van het stadium van de kanker. De 5-jaars overlevingskans, die afhankelijk is van de risicofactor van een kind, varieert, maar is meestal hoger dan 50%.

Maar laat deze getallen je niet voor de gek houden, neuroblastoom kan een moeilijke kanker zijn om te behandelen, vooral wanneer het gediagnosticeerde kind in stadium 4 zit.

Molly Hughes, een 21 maanden oude baby, werd gediagnosticeerd met stadium 4 neuroblastoom in 2017. Haar moeder, Chelsea Hughes, vertelde aan CNN dat de kanker zich had verspreid over het grootste gedeelte van haar dochter’s lichaam.

Om de ziekte te bestrijden, moest Molly een intense behandeling ondergaan. In de loop van 15 maanden bracht het kleine meisje in totaal 130 dagen door in het ziekenhuis waar ze chemotherapie, stamceltransplantaties, chirurgie, bestraling en immunotherapie onderging.

“We zijn gewoon dankbaar dat ze de hele behandeling heeft doorstaan,” zei Chelsea. “Het was zwaar. Ze werd heel erg ziek. De behandelingen zijn zo zwaar voor (kinder) lichamen. ”

Chelsea vertelde aan de CNN ook dat één van de behandelingen van Molly gehoorverlies veroorzaakte en dat Molly nu een gehoorapparaat moet dragen.

Na 5 slopende chemotherapiebehandelingen kreeg Chelsea een belangrijk telefoontje.

“Ik viel bijna op de grond nadat ik had opgehangen en ik omhelsde haar net 5 minuten lang,” vertelde ze aan WKBO.

Ter ere van het goede nieuws van Molly gingen ze naar het strand. Tijdens haar behandeling was het moeilijk voor Molly om een ​​bad te nemen of in het water te spelen, iets wat ze graag deed, vanwege de infuus in haar borst. Nu kan ze zoveel rondspetteren als ze wil.

Terwijl Molly’s familie ontzettend blij was over haar ontslag uit het ziekenhuis, deelt Chelsea op Facebook dat ze nog steeds gebeden nodig heeft.

“Neuroblastoom heeft een hoog risico op terugval, dus begon ze gisteren een proefdrug die terugval helpt voorkomen, en ze neemt dit twee jaar en zal elke drie maanden een scan krijgen,” vertelde ze aan PEOPLE. “Veel mensen hebben gezegd dat ze ‘kankervrij’ is, maar ze is al vijf jaar technisch gezien niet kankervrij, maar ze is in herstel en haar scans vertoonden geen bewijs van ziekte.”

We zijn zo blij dat Molly na 15 maanden ‘hersteld’ is. Deel dit artikel met je vrienden om steun te tonen aan Molly.