2-jarige verbannen uit kinderdagverblijf omdat haar vervormde schedel ’te eng’ eruit ziet

2-jarige verbannen uit kinderdagverblijf omdat haar vervormde schedel 'te eng' eruit ziet

Het zou niet zo mogen zijn dat een kind geen toegang meer heeft tot een goede opleiding en alle sociale kansen die daarbij horen.

Maar de ouders van de 2-jarige Sofya Zakharova, uit Rusland, kregen te horen dat Sofya niet naar haar plaatselijke school mocht gaan.

De reden die ze kregen was dat haar misvormde schedel “andere kinderen bang zou maken”.
 
Sofya woont in het Russische dorp Alatany in de regio Bashkortostan met haar moeder, haar vader, Rasul en beide grootouders.

Helaas werd ze geboren met een vervormde schedel en vingers en tenen die aan elkaar zijn vast zitten. Haar ouders kregen te horen dat hun dochter geopereerd moest worden voordat ze zich aanmeldde voor de school.

Ze kregen te horen dat er een kans was dat ze “andere kinderen bang kon maken”, aldus The Daily Mail.

Onderwijspsycholoog Ekaterina Belan vertelde The Metro dat het van vitaal belang was dat Sofya naar school gaat en sociale interacties ervaart.

“Hoe eerder ze de ervaring van interacties opdoet, hoe gemakkelijker het voor haar zal zijn om om te gaan met de omstandigheden waarin ze leeft en groeit,” zei ze.

Sofya en haar familie wonen in een appartement zonder water of verwarming omdat de kachel kapot is en het gas is losgekoppeld.

Lokaal goed doel

De zaak van Sofya werd opgepikt door de lokale liefdadigheidsinstelling Rainbow of Goodness, maar de school weigerde nog steeds Sofya toe te laten, volgens de Metro.

Haar moeder zei dat haar was verteld: “Eerst moet je een operatie regelen zodat ze naar de kleuterschool kan gaan als een gewoon kind.”

Nu onderzoeken aanklagers waarom Sofya niet is geopereerd en waarom de school weigert haar een plek te geven.

“Het is al duidelijk dat de rechten van het kind en de ouders worden geschonden en er komt nu een passende juridische beoordeling”, laat het hoofd van de Republiek Basjkortostan, waar het gezin vandaan komt, weten.

Lees meer over het verhaal van Sofya in de onderstaande video:

Dit is duidelijk een schending van de rechten van dit kind en ik ben blij dat het wordt onderzocht.

Deel alsjeblieft om Sofya en haar familie een remedie te wensen voor deze vreselijke situatie die ze verdienen!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven