2-jarige met genetische aandoening sterft nadat papa $150.000 aan donaties besteedt aan prostituees en drugs

Een peuter die aan een zeldzame ziekte leed, is gestorven nadat zijn vader naar verluidt al het ingezamelde geld voor zijn behandelingen heeft uitgegeven aan drank, drugs en prostituees.

Het Daily Mail-rapport laat weten dat baby João Miguel Alves op 17 oktober zijn strijd verloor met ruggenmergspieratrofie, terwijl zijn vader, Mateus Henrique Leroy Alves, 37, werd gevonden in een luxe hotel waar hij twee maanden verbleef.

Volgens rapporten besteedde Alves $150.000 aan designerkleding, horloges, drugs, prostituees en alcohol, en werd pas twee maanden nadat vrouw Karine Rodrigues aangifte deed bij de politie gevonden.

Mateus en Karine waren samen een fondsenwervingscampagne gestart voor baby João. Tegenover rekeningen van ongeveer $ 90.000 voor elke dosis van het medicijn Spinraza, die de ziekte van de jongen verhinderde, hadden ze hulp nodig.

In een blijk van medeleven stemde de Braziliaanse regering ermee in om de eerste drie behandelingen van João te betalen. Hij ontving zijn eerste dosis kort daarna.

Binnen een jaar was bijna £ 200.000 (€230.000) opgehaald nadat de geboortestad van João een marathon had georganiseerd.

Maar vader Mateus had andere plannen. Hij vertelde Karine dat hij een tijd zou vertrekken om te trainen als bewaker. Het echtpaar bewaarde het geld voor João op vier afzonderlijke bankrekeningen, waar Mateus toegang toe had.

Karine werd toen achterdochtig toen ze grote opnames en bankafschrijvingen begon op te merken. Mateus heeft de politie ondertussen verteld dat zij het slachtoffer was van afpersing.

Rust zacht, kleine João, we hopen dat je geen pijn meer hebt.

Deel dit artikel om gedachten en gebeden naar de familie van João te sturen.