2-jarig meisje is blind geboren – dan ondergaat ze een operatie en ziet ze haar moeder voor het eerst

Miljoenen van ons zien elke dag verschillende dingen. Geschenken zoals het vermogen om te zien, horen, lopen en praten worden beschouwd als normaal, maar toch zijn er mensen die zonder deze geschenken leven.

Van deze beperkingen is het zicht misschien het ergste om zonder te leven. De simplistische schoonheid van een groen veld; van een blauwe lucht of zee. Dit zijn uitzichten die ik me niet kan voorstellen om nooit meer te kunnen zien.

Daarom vind ik dit verhaal zo fascinerend. Met slechts twee jaar oud, had Nicolly Pereira haar hele leven gewoond zonder ooit haar moeder te hebben gezien of gehoord. Ze onderging verschillende operaties in haar geboorteland Brazilië, maar geen van hen was succesvol.

Nadat de moeder van Nicola, Daiana Pereira, haar verhaal op Facebook plaatste, werd een campagne gestart om een manier te vinden om haar zicht te geven. De resultaten zijn, nou … geweldig.

Volgens de Miami Herald werd Nicolly kort na haar geboorte gediagnosticeerd met kinderglaucoom. Artsen waren er zeker van dat ze zelfs licht niet kon zien en veroordeelden haar tot een leven van duisternis.

Na het zien van Daiana’s verhaal op Facebook nam een Miami-kijker contact op met het International Kids Fund van Jackson Health Foundation, dat samenwerkte met de Kevin Garcia Foundation. De twee organisaties slaagden erin genoeg geld op te halen ($ 17.000) voor de operatie van Nicolly bij Bascom Palmer.

Na het ondergaan van de operatie – die zich concentreerde op het verminderen van haar oogdrukniveaus van 50 tot 12 (het normale niveau voor een kind ligt tussen de 10 en 20) – kwam de dag om te zien of het een succes was geweest.

In een emotionele video gefilmd op het moment van het verwijderen van haar verband, zien we de kleine Nicolly openlijk overstuur. Maar als de dokter de plooien voor haar ogen weghaalt, wordt ze stil. Wonder boven wonder kan ze nu voor het eerst zien.

Natuurlijk is ze de eerste paar seconden een beetje in de war, maar dan ziet ze moeder Daiana en dan verandert alles …

Bekijk de onderstaande video om te zien wat haar reactie is toen ze voor het eerst haar moeder zag:

Hoe ongelofelijk bijzonder om te zien wanneer iemand voor het eerst zicht heeft. Geen enkel kind zou zonder moeten gaan! Wat een emotioneel moment!

Deel dit verhaal alstublieft om diegenen te eren die deze procedure mogelijk hebben gemaakt, en breng vreugde aan uw familie en vrienden op Facebook.

Bron: Miami Herald