18-jarige vindt een bh uit die miljoenen levens kan redden nadat moeder bijna sterft aan kanker

Iedereen die zelf kanker moet bestrijden of kijkt naar een geliefde die ertegen vecht, weet hoe vreselijk de ziekte kan zijn.

Elk jaar leven we in een wereld met deze verschrikkelijke ziekte, maar bij het ontbreken van een definitieve kuur moeten we onze inspanningen richten op het ontwikkelen van nieuwe manieren om kanker in de vroegste stadia te vangen.

Toen Julian Rios Cantu 13 jaar oud was, werd zijn moeder gediagnosticeerd met borstkanker. Hoewel hij de eerste keer het nieuws kon verwerken, sloeg de tweede diagnose hem zwaarder.

Hij besloot een standpunt in te nemen tegen kanker en zo zijn frustraties te hebben gevestigd in het creëren van een apparaat dat families kan helpen te vermijden wat hij heeft moeten doorstaan…

Nu 18 jaar oud, heeft Julian een technologie ontwikkeld die een serieuze impact kan hebben als het gaat om de diagnose van kanker. Samen met drie van zijn vrienden richtte Julian “Higia Technologies” op, met het doel kanker te detecteren voordat het onbehandelbaar wordt.

Binnendringen
Wat borstkanker betreft, kan het vroegtijdig opsporen van de ziekte letterlijk het verschil betekenen tussen leven en dood. Julians moeder verloor beide borsten in haar strijd, maar was gelukkig in staat om de beproeving te overleven. Het was de moeders strijd die het initiatief van Julian inspireerde.

De zogenaamde “auto-exploratie” bh bevat meer dan 200 sensoren die zijn ontworpen om subtiele veranderingen in de borsten van een vrouw te detecteren. Julian en zijn vrienden gingen met hun beha naar de Global Student Entrepreneur Awards en kregen een subsidie ​​van $20.000 om hun ontwikkeling voort te zetten.

Gebruikers dragen de beha elke week 60 tot 90 minuten en het is ontworpen om veranderingen in de temperatuur, kleur en textuur van de borsten op te vangen. Met tumoren die de bloedtoevoer naar de borsten veranderen, moet de beha veranderingen waarnemen. De informatie wordt vervolgens aan een app doorgegeven, waarbij vrouwen worden gewaarschuwd door de door hen gekozen medische professional voordat de kanker voorbij een behandelbare fase ontstaat.

We zullen het niet langer een wondermiddel noemen, maar Julian en zijn vrienden verdienen zeker veel lof voor hun project!

Laten we van ons horen voor Julian Rios Cantu en zijn innovatieve vrienden. Deze uitvinding zou zeker levens kunnen veranderen!

Deel dit artikel met je vrienden en familie en help ons de informatie over de hele wereld te verspreiden.

Bron: Goodfullness