18-jarige studente krijgt 4 maanden cel voor overtreden quarantaine op Kaaimaneilanden

“Ze is behoorlijk hysterisch op dit moment,” zei de grootmoeder van de 18-jarige studente, Skylar Mack, die de quarantaineregels op de Kaaimaneilanden verbrak.

Skylar Mack werd veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf voor het overtreden van de quarantainewetten op de Kaaimaneilanden.

De familie van een 18-jarige student die de coronaviruswetten van de Kaaimaneilanden vorige maand op een reis overtrad, heeft voor haar vrijlating uit de gevangenis gepleit voor een hoorzitting op dinsdag. Een panel van rechters zullen beslissen of haar beroep verder kan gaan.

“Ze huilt, ze wil naar huis,” zei de grootmoeder van de student, Jeanne Mack, tegen NBC. “Ze weet dat ze een fout heeft gemaakt. Ze beseft dat maar ze is behoorlijk hysterisch op dit moment.”

Skylar Mack en haar vriend, Vanjae Ramgeet, 24, werden veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf na het overtreden van de vereiste 14-daagse quarantaineperiode voor bezoekers van de Kaaimaneilanden.

Eind november, toen haar semester aan de Mercer University in Georgia voltooid was, vloog mevrouw Mack naar de Kaaimaneilanden om haar vriendje te zien meedoen aan het nationale Jet Ski race-kampioenschap van de eilanden.

Toen ze aankwam was er echter een probleem.

Ze kwam er op een vrijdag aan en het kampioenschap was op zondag. En volgens de wetten van het land moest ze 14 dagen in haar hotelkamer blijven voordat ze ergens anders heen mocht gaan.

Om de beperkingen te ontlopen liet mevrouw Mack, na het ontvangen van een negatieve coronavirus test, een elektronische controle armband uit haar pols glijden en ontsnapte ze naar een strand op Grand Cayman’s South Sound, waar ze Meneer Ramgeet de eerste plaats zag winnen.

Skylar Mack en Mr. Ramgeet pleitten schuldig aan het breken van de quarantaine regels en werden in eerste instantie veroordeeld tot 40 uur taakstraf en een boete van 2.600 Cayman Islands dollars (ongeveer 2900 euro). Maar de straf werd vorige week verhoogd nadat de aanklager in beroep was gegaan en zei dat de eerste straf “te mild en in principe verkeerd was”.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven