Toen Stacey Faix zwanger werd, was ze nog maar een tiener. Ze was slechts 15 jaar oud toen ze beviel van haar zoon, vandaar dat ze besloot om hem ter adoptie af te staan.

Nadat ze was bevallen, werd hij van Stacey afgenomen en ze hebben elkaar nooit meer gezien totdat hij opeens 35 jaar later achter haar stond…

In november 2017 werd in Pennsylvania een nieuwe wet aangenomen die geadopteerden toegang gaf tot hun oorspronkelijke geboorteakte. Dit was goed nieuws voor Stephen Strawn, een geadopteerde.

Toen Stephen van de nieuwe wet hoorde, wist hij dat hij zijn geboorteakte wilde inzien. Binnen een maand had hij zijn geboorteakte in handen en daarin stonden details die eerder verloren waren gegaan.

“Het was een grote zucht van opluchting”, vertelde hij aan Inside Edition nadat hij de naam van zijn biologische moeder wist.

Stephen zocht op Facebook naar de naam, Stacey Faix. Hij kon haar vinden of op zijn minst iemand waarvan hij dacht dat zij het was.

BEKIJK OOK  Marco Borsato deelt prachtige vakantiekiekjes met zijn liefde Leontine

“Ik stuurde haar een bericht en zei: ‘Hé, ik heb een hele rare vraag,’ ‘zei Stephen. “Ik zei: ‘Heb je een baby in 1982 ter adoptie afgegeven?’ Ze zei: ‘Ja.’ Ik zei: ‘Ik denk dat je mijn biologische moeder bent.'”

Het bleek dat Stacey, Stephen eerder ook had geprobeerd te vinden maar dat lukte haar niet. Stephen en Stacey hadden veel dingen gemeen, ook al hadden ze elkaar in 35 jaar niet gezien of gesproken.

Hoewel Stacey in Ohio woonde, was ze van plan om deel te nemen aan de Pittsburgh Half Marathon als lid van Team Red, White en Blue (RWB), een organisatie die ook deel uitmaakte van Stephen waar hij in Pennsylvania woonde. Stephen zou ook deelnemen aan dezelfde marathon.

Op de dag van de marathon bedacht Stephen een plan dat het wachten meer dan waard zou zijn.

BEKIJK OOK  Mooie beelden: Ex-profbokser Mike Tyson slaat irritante vliegtuigpassagier in elkaar

Toen de leden van Team RWB zich voor de race verzamelden, kreeg Stacey van iemand een kaartje. Op de kaart stond: ‘Het is 13.075 dagen geleden dat je me voor het laatst zag. Ik wilde niet dat je nog een dag zou moeten wachten. ‘

Haar mond viel.

Bekijk de video van de ontmoeting hieronder:

“We hebben ongeveer 10 keer geknuffeld”, aldus Stacey. “We waren klaar met knuffelen, keken elkaar aan en knuffelen elkaar weer. Het voelde gewoon echt onwerkelijk dat het eindelijk gebeurde omdat het zo snel gebeurde. ”

Het moeder- en zoon duo voltooiden de marathon als een team. Wat prachtig om te zien hoe sterk de moeder-zoon band is ondanks dat ze elkaar zo lang niet hebben gezien en elkaar eigenlijk ook helemaal niet kennen. Deel dit artikel als je blij bent dat deze twee eindelijk herenigd zijn.


Like it? Share with your friends!