14-jarige autistische jongen in elkaar geslagen door jonge bokser terwijl anderen gewoon toekijken en lachen

Een tienerbokser werd in het Verenigd Koninkrijk gefilmd hoe hij een autistische jongen meedogenloos aanviel terwijl zijn vrienden toekeken en lachten.

De schokkende beelden tonen hoe Mackenzie Mealor (14) brutaal wordt aangevallen nadat hij buiten een metrostation benaderd werd. De jongen hield er een gezwollen kaak en blauwe plekken over zijn hele lichaam aan over.

Volgens zijn moeder werd de jongen in een hinderlaag gelokt opgezet door de pestkop, terwijl de aanvaller opgejut werd door een groep van 30 jongeren.

De schoft werd later ondervraagd door de politie en die vond het de beste oplossing dat hij een ‘verontschuldigingsbrief’ zou schrijven. De moeder van de jongen, Kim Mealor, is niet te spreken over deze ‘straf’ omdat haar zoon nu lijdt aan nachtmerries en angstaanvallen.

“De kerel had hem drie weken voor dit vooral al bedreigd dat hij hem zou pesten. Toen ik de video op Facebook zag, walgde ik. Hij was met een groepje zogenaamde vrienden die hem naar het Ellesmere Port Railway Station lokte”, verklaarde de moeder.

Ze ging verder: “Ik ben razend en wil dat hij een lesje geleerd wordt. Ik werk met mensen met dementie en beperkingen, dus dit maakt me zo boos. Ik wil gewoon dat hij beseft dat hij niet zomaar mensen met een beperking kan slaan, wetende dat ze niet zullen terugvechten.”

De 14-jarige dader werd ondertussen naar verluidt uit de boksschool gegooid. De aanval vond plaats op 18 november, maar de beelden van het incident kwamen nu pas aan de oppervlakte.

Een woordvoerder van de politie van Cheshire verdedigde haar optreden en omschreef de uitkomst als ‘rechtvaardig en proportioneel.’ Bekijk de video hieronder:

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties en deel dit bericht als jij ook vindt dat de dader beter gestraft moet worden.

Bron: Daily Mail

Wat vind jij? Reageer hieronder