12-jarig jongetje wint rechtszaak tegen zijn eigen vader en mag zichzelf laten vaccineren

Een 12-jarig jongetje wil gevaccineerd worden, maar daar is zijn vader het niet mee eens. De reden dat het jongetje gevaccineerd wil worden is dat hij op bezoek wil bij zijn doodzieke oma. Het jongetje besloot daarom naar de kinderrechter te stappen.

Uitslag

De kinderrechter heeft besloten dat het jongetje zich direct mag laten vaccineren. De moeder en vader van het jongetje zijn gescheiden. De moeder is een voorstander van vaccinatie, maar de vader wil juist dat het jongetje niet gevaccineerd wordt.

Daarom besloot de jongen naar de rechtbank te stappen. Kinderen tot en met 15 jaar mogen wettelijk pas gevaccineerd worden na overleg met de ouders.

Doodzieke oma

De rechter vond dat de oma van de jongen een belangrijke rol speelde. De oma heeft namelijk uitgezaaide longkanker. Zij is helaas in de laatste fase van haar leven beland. Het jongetje wil daarom nog zo veel mogelijk tijd met haar doorbrengen.

Hij is alleen bang dat hij zijn oma zou kunnen besmetten, en dat ze dan overlijd aan het virus. De vader vindt de vaccinatie geen slim idee. Hij vindt dat het vaccin zich nog in de testfase bevindt. De rechter denkt daar anders over. “Er zijn op dit moment, op grond van de huidige wetenschappelijke inzichten, geen denkbare risico’s op de lange termijn die overeenkomen met de door de vader ervaren zorgen”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven