115-jarige Bessie vertelt het geheim van een lang leven

115-jarige Bessie vertelt het geheim van een lang leven

Bessie Hendricks uit het Amerikaanse Caroll County, Maryland, is geboren op 7 november 1907. Afgelopen dinsdag overleed ze op 115-jarige leeftijd. Voordat ze aan haar laatste reis begon, vertelde ze haar geheim om zo oud te kunnen worden.

115-jarige Bessie vertelt het geheim van een lang leven

4e oudste persoon ter wereld

Hendricks, een voormalige lerares, heeft vijf kinderen, 9 kleinkinderen, 28 overgroot-kleinkinderen en 42 over-overgroot-kleinkinderen. De vrouw heeft maar liefst 21 Amerikaanse presidenten meegemaakt, twee wereldoorlogen, de Spaanse griep en Covid-19. Daarbij leefde ze ook toen de Titanic zonk.

Met haar 115 jaar is Bessie de vierde oudste persoon ter wereld geworden. Op nummer een staat overigens Lucile Randon, een Franse non die maar liefst 118 jaar oud werd.

Blijf weg van dokters

Maar hoe kun je eigenlijk zo oud worden? Toen Bessie haar 110e verjaardag vierde in 2017, gaf ze haar geheim bloot. Ze vertelde dat je hard moet werken, weg moet blijven van dokters en moet genieten van zoetigheid zoals taart.

Bessie vertelde ook dat mensen zichzelf tegenwoordig al snel slachtoffer voelen. “Dan zeggen ze: ‘ik heb een burn-out’. Zulke gekkigheid bestond vroeger niet. Wij waren nog van het harde werken, het huishouden en het opvoeden van kinderen. En dan maakten we ook nog tijd om leuke dingen te gaan doen.

Mijn advies is: stel je niet zo aan, dan gaat het veel beter met je. En blijf in godsnaam zo veel mogelijk weg van de dokter. Zij brengen je niets goeds.”

Bessie, die het overlijden van twee van haar kinderen meemaakt heeft, wordt vandaag begraven, zo meldt The Mirror uit Engeland.

Scroll naar boven