10x waarom je broer de belangrijkste man in je leven is.

Ik kan er zelf niet over meepraten, maar veel vriendinnen zeuren regelmatig over the older brother. Over het feit dat hij zijn stink sokken overal in huis laat slingeren of hoe luidruchtig hij kan zijn. en dan hebben ze het nog niet eens over de beestenboel die hij maakt als zijn vrienden er zijn. Toch zitten er ook een hoop goede kanten aan het hebben van een broer en daar hoor je ze wat minder over. Je broer is eigenlijk de belangrijkste man in je leven. Hieronder geef ik je 10 redenen die dat bevestigen.

Waarom je broer de belangrijkste man in je leven is

#1 Hij leert je vechten
Hoe vaak is het wel niet voorgekomen dat hij je irriteert terwijl je moest studeren, sliep of op welk moment dan ook? Op een gegeven moment ben jij daar ook wel klaar mee en ontstaan er vechtpartijen (en de bijhorende blauwe plekken). Hoe dan ook heb jij jezelf aardig leren verdedigen.

#2 Hij is je therapeut
Vroeger kon je bij hem terecht na een rotdag op school, want je ouders begrepen je toch niet. En zelfs nu jullie volwassen zijn weet je dat, als het je even allemaal teveel wordt, jij áltijd je hard kunt luchten bij je grote broer. Zonder ruzie, zonder woorden, zonder reden. Het feit dat hij er is en naar je luistert, is al genoeg.

#3 Hij liegt voor je
Remember die ene keer dat je veel te laat thuis kwam van dat foute feestje? Feit: He got your back. Helaas staat er vaak iets tegenover. Je broer zal het altijd tegen je gebruiken, tot die ene keer dat je hem betrapte met zijn eerste jointje.

#4 Hij leert je om je territorium te verdedigen
Je broer maakte vaak misbruik van het feit dat jij niet thuis was en stormde regelmatig je kamer binnen om iets uit je kamer te grissen, waarna je het soms kapot (of helemaal niet) terugkreeg. Ieder nadeel heeft zijn voordeel: je hebt daardoor wel geleerd goed op je spullen te letten en het niet zomaar aan jan en alleman uit te lenen.

#5 Hij maakt je sterker
Je grote broer stoomt je klaar voor de grote wereld en alle mindfucks die andere mannen te bieden hebben. Door je broer zijn mengsel van klootzak zijn, voorbeeld zijn en af en toe je grootste vijand en dan weer grootste vriend zijn, kun jij nu de hele wereld aan.

#6 Hij bewaart je geheimen
Het maakt niet uit welk geheim: van je eerste keer roken tot de crush die je op zijn beste vriend had (want stiekem wilde hij ook dat het nooit wat zou worden); uour secret is safe with him.

#7 Hij beschermt je
Je broer waakt over jou en iedereen waar jij om geeft. Hij zou door het vuur gaan voor je – zelfs al heb jij zelf het vuurtje aangestoken. Hij staat gewoon altijd voor je klaar.

#8 Hij is de perfecte partner in crime
Jullie houden allebei van domme ideeën, maar met je eigen broer zijn de streken, waaghals-acties en gekke plannen veel leuker dan met iemand anders. Behalve met je beste vriendin misschien.

#9 Hij waardeert je advies
Natuurlijk; jullie schreeuwen, gillen en spugen ook wel eens. Maar in liefdevollere momenten weten jullie wat het best voor de ander is. Ook als je het niet altijd graag toegeeft: uiteindelijk luisteren jullie naar elkaar en waarderen elkaars advies.

#10 Jullie VS. De rest van de wereld
Samen sta je sterk – dat leerde je al vroeg en dat neemt niemand je nu nog weg. Jullie weten wat jullie aan elkaar hebben en zijn een team. Ondanks alle stress en een aantal blauwe plekken, weet je het altijd zeker: hij houdt van je. Simpel. Zonder maar.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven