In 1995 beleefde Maria Mancia de ergste nachtmerrie van elke ouder. Ze keerde terug van werk naar haar huis in Californië om erachter te komen dat haar 18 maanden oude baby verdwenen was.

En pas 21 jaar later, toen ze een geklop op haar deur hoorde, zou ze de waarheid achter de gebeurtenissen achterhalen.

De 18-jarige zoon van Maria Mancia, Steve, verdween spoorloos uit haar huis op een avond in 1995. De politie ging onmiddellijk op zoek naar hem, maar ze konden hem niet vinden.

Bijna elk spoor van Steve’s leven, zoals zijn geboorteakte tot alle foto’s van hem (inclusief een foto van zijn echo), was van de aardbodem verdwenen. Gelukkig had de zus van Maria een zwart-witfoto van Steve, zodat Maria zich zijn gezicht kon herinneren, meldt Inside Edition.

Ontvoerd door zijn eigen vader

Het werd al snel duidelijk dat Steve werd gekidnapt door zijn vader, Valentin Hernandez. Je denkt misschien dat dit het zoeken eenvoudiger maakte, maar dat was het niet. Het was alsof de jongen en zijn vader in rook waren opgegaan.

BEKIJK OOK  Jongen kaakbreuk geslagen bij NS-station: ''Kan 8 weken niet eten''

Na lang zoeken zonder resultaat, stopte de politie de zoektocht van Steve. Maria aanvaardde met tegenzin dat ze haar zoon misschien nooit meer zou zien. Maar toch hoopte ze dat de politie hem op een dag zou vinden.

ontvoerde jongetje

De politie krijgt een tip

Toen, 21 jaar later, kreeg de politie een tip. Een Amerikaans man genaamd Steve had zich ingeschreven om rechten te studeren aan een school in Puebla, Mexico. Toen de politie deze informatie ontving, besloten ze contact op te nemen met de jongeman om meer te weten te komen over zijn achtergrond.

Ze vroegen Steve over zijn biologische vader en kregen te horen dat hij weg was. Ze brachten de informatie die ze van Steve ontvingen overeen met het strafrechtelijk onderzoek dat ze vele jaren geleden waren begonnen, en na het uitvoeren van een DNA-test was het duidelijk: Steve was de zoon van Maria die 21 jaar was vermist.

BEKIJK OOK  (FOTO) Jongen loopt met 'drie mitrailleurs' door straat, buurtbewoners doodsbang

De leugen van zijn vader

Het bleek dat Steve’s vader hem vertelde dat zijn moeder hen had verlaten. Maar de waarheid zou spoedig naar boven komen. De 22-jarige Steve Hernandez ging na 21 jaar uit elkaar terug naar Californië om zich te herenigen met zijn moeder.

Bekijk hier hun emotionele reünie:

Niet alleen ontmoette Steve Hernandez zijn moeder opnieuw, hij leerde ook zijn vier jongere halfbroers en -zussen kennen, die hij nog nooit had ontmoet. Nu is hij van plan rechten te studeren in de Verenigde Staten en dicht bij zijn biologische familie te blijven. Of zijn vader leeft of niet is onbekend. Hij verdween uit het leven van Steve ergens voordat de politie Steve vond.

Dit verhaal heeft me echt geraakt. Het laat zien dat je nooit je dromen moet opgeven, hoeveel tijd er ook is verstreken. Deel het als je akkoord gaat!


Like it? Share with your friends!