1 april grappen die eeuwig in ons geheugen gegrift staan

1 april grappen 2024

Het is weer die dag van het jaar, 1 april. Misschien is het onopgemerkt gebleven na een hectisch Paasweekend. Maar geen zorgen, daarom zijn wij hier. We presenteren een lijst met de meest gedenkwaardige 1 april grappen van de afgelopen jaren in Nederland. Mocht je iets tegenkomen wat zeker een vermelding verdient, aarzel dan niet en laat het ons weten op Facebook.

De beste 1 april grappen

Waarschijnlijk zullen er in deze lijst een aantal 1 april grappen voorkomen die je bekend in de oren klinken. Van het jeugdjournaal die traditiegetrouw voor verwarring zorgt bij tv-kijkende kinderen tot aan de Efteling die een speciaal stoeltje ontwierp – het kan niet gek genoeg.

Beeld van Paaseiland aangespoeld in Zandvoort

Een van de meest legendarische 1 april grappen is zonder twijfel die van Edo van Tetterode in 1962. In Zandvoort spoelde een beeld aan dat zogenaamd van Paaseiland afkomstig was, waardoor tienduizenden mensen toestroomden om het te aanschouwen. Van Tetterode, de maker van het beeld, promootte zijn grap uitgebreid door zich voor te doen als een expert uit Scandinavië.

Baby’s in de Python

Herinner je je de iconische babygrap van de Efteling uit 2018? Er werd aangekondigd dat de Efteling in samenwerking met Maxi-Cosi een stoeltje had ontwikkeld zodat ook de allerkleinsten mee konden in de achtbaan. Deze onthulling vlak voor 1 april zorgde voor verbazing door het hele land.

Schoenendozen of doosschoenen?

Adidas, bekend om hun LEGO-set in de vorm van een schoen, speelde in op hun iconische, blauwe schoenendoos door zogenaamd schoenen hiervan te maken, vermoedelijk zeer comfortabel. Het zou ons overigens niets verbazen als er kledingmerken met het ‘design’ aan de haal gaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Complex NL (@complexnl)

Tatoeages voor kinderen

Drie op de vier kinderen vindt een tattoo stoer, meldde het Jeugdjournaal in 2011. Na een spoedcursus van Henk Schiffmacher, geïnterviewd in zijn shop aan de Ceintuurbaan waar het een kakofonie is van ratelende tattoomachines, mogen de kinderen er eentje uitzoeken. “Het is een soort teken dat je hard bent,” zegt een jongetje gedecideerd.

HEMA worst-drive-in

Een grap die wat ons betreft per direct realiteit mag worden: HEMA introduceerde de worst drive-thru, waar je terechtkunt voor alle varianten van hun rookworst, inclusief de vegetarische versie, rechtstreeks vanuit je auto. Wij beginnen al te watertanden bij het idee.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HEMA (@hemanederland)

Appeltaartkaas

Jumbo ging een stap verder met de introductie van appeltaartkaas, een idee dat zelfs de grootste kaasliefhebber misselijk maakt, maar dat ongetwijfeld nieuwsgierigheid wekt. Verwacht het vandaag in de winkel… Of toch niet. Zou jij een hapje proberen?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jumbo (@jumbo)

Scroll naar boven