9 maanden zwangerschap in 4 minuten. Dit filmpje laat je het wonder van het leven zien. Geweldig!

Een speciale website voor de hedendaagse geneeskunde heeft een 3D-animatie online gezet waarin je precies de ontwikkeling van een foetus kan volgen in slechts 4 minuten. En wat is dit wonderbaarlijk om te zien!

foetus1

Op het moment van de bevruchting worden alle kenmerken van een mens vrijwel direct bepaald: Grootte, de oogkleur en de huid. Wekenlang groeit bet beginnende embryo in de baarmoeder van zijn moeder. De bevruchte eicel verandert in 9 maanden van een embryo in een foetus van ongeveer 50cm. Ondanks dat het lichaam van de foetus zich in het eerste trimester het meeste ontwikkelt, groeit het in de maanden daarna nog flink door. 40 weken aan zeer complexe processen die met zwangerschap te maken hebben, zijn in dit 4 minuten durende filmpje prachtig naast elkaar gezet!

Het is fascinerend om te zien, en ongelooflijk knap dat dit kan in slechts 9 maanden. In het onderstaande filmpje krijgen we een speciaal kijkje in de ontwikkeling van een foetus die in slechts 4 minuutjes wordt samengevat. Vond je dit filmpje net zo mooi als ik? DEEL hem dan met al je vrienden op Facebook, zodat iedereen kan genieten van dit wonderbaarlijk mooie filmpje!

LEES OOK:  Een vader verlaat zijn vrouw en 6 kinderen. Drie maanden later vindt ze DIT in de auto.. Bizar!

Wat vind jij? Reageer hieronder: