Staan mensen echt niet meer op voor zwangere vrouwen? In New York deden ze een test!

Zwangere vrouwen hebben een beetje extra zorg, respect en hulp nodig. Het is namelijk niet niks om een baby in je mee te dragen.

Naarmate de maanden verstijken wordt het voor de aanstaande moeder alleen maar zwaarder. Staan, traplopen en dingen tillen kost steeds meer energie en mag op een gegeven moment zelfs niet meer! Het is dan heel fijn als mensen om je heen dit inzien en je helpen. Het minste je voor een zwangere dame kan doen is je plekje in de bus, trein of metro afstaan zodat zij kan zitten.

metro-zwanger

Hollywood actrice Olivia Wilde is in verwachting van een kindje en nam op een dag de metro in New York. Ze had verwacht dat de New Yorkers wel manieren zouden hebben en dat ze een zitplek zou krijgen. Maar helaas, niemand staat voor haar op! Ze plaatst daarom een bericht op Twitter en dit is de aanleiding tot een testje. Staan mensen echt niet meer op voor zwangere vrouwen?

Een correspondent van een amerikaanse nieuwszender is ook 7 maanden zwanger en gaat de uitdaging aan. Ze stapt in de spits de metro van New York in om te onderzoeken of mensen nog weten hoe ze met een zwangere dame om moeten gaan.

LEES OOK:  Ze gaat zitten voor een knipbeurt. Maar wanneer de kapper klaar is? Ongelooflijk!

Ze is blij verrast, want voor ze het weet staat iemand zijn stoel voor haar af. Ze probeert het nog een paar keer en iedere keer is er iemand die zo aardig is voor haar op te staan! Ze gaat nog een stapje verder en loopt met een koffer naar de trap. Zwangere vrouwen mogen eigenlijk niet zwaar tillen. De correspondent is benieuwd of iemand haar ook met haar koffer wil helpen. En ja hoor! Het duurt maar heel even voordat een man haar helpt met haar koffer!

De manieren zijn dus toch de wereld nog niet uit! Gelukkig maar! Is dit ook zo in Nederland? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!

Wat vind jij? Reageer hieronder: