Wanneer ze deze loslaten op een bijzondere plek in zijn leven weet de hond precies waar hij is én waar hij naartoe moet

Sommige dieren hebben een zeer goed geheugen. Kijk bijvoorbeeld naar bepaalde vissen of vogels die altijd weer terugkeren naar die ene plek waar ze overwinteren of juist tijdens de zomer verblijven. Waar veel eten te halen valt. Natuurlijk zijn er geen bordjes die ze kunnen volgen onderwater of in de lucht. Nee deze dieren doen dit op gevoel en herinnering. Niet alleen deze dieren laten dit zien, maar tal van dieren hebben een verbluffend geheugen.

Ook honden vallen in deze categorie thuis. Wanneer een hond op een plek terugkomt waar hij ooit heel erg bang is geweest zal hij er alles aan doen om zo snel mogelijk weg te rennen. Hij herinnert die plek als niet fijn en hij zoekt daarom niet opnieuw de mogelijke confrontatie op.

Met het geheugen van de hond in onderstaand filmpje is ook niets mis en dit levert een prachtig moment op.

Deze hond is getraind als therapiehond. Een hond die bijvoorbeeld oorlogsveteranen helpen met verwerken van alle gruwelen die zij hebben meegemaakt. Niet alleen oorlogsveteranen, maar ook mensen met autisme of zware depressies worden soms behandeld door deze therapiehonden.

LEES OOK:  Een gorilla ziet zijn eigen spiegelbeeld voor het eerst. Niemand had verwacht dat hij ZO zou reageren!

Deze therapiehond is opgevoed en getraind in een vrouwengevangenis en daarna naar een baasje gebracht die hem hard nodig had. Een oorlogsveteraan die met normale therapie nooit zo’n hoogtepunt heeft bereikt als met zijn therapiehond. Deze oorlogsveteraan besluit daarom als verassing voor de hond terug te gaan naar de plaats waar de hond is opgevoed. De vrouwengevangenis.

In het onderstaande filmpje kun je zien hoe de prachtige reactie van de hond is op zijn bezoek.

Wat vind jij? Reageer hieronder: