Hij vroeg gevluchte kinderen wat ze later willen worden, van hun antwoorden krijg je een brok in je keel..

Vluchtelingen hebben het verre van gemakkelijk. Ze hebben alles moeten achterlaten en komen terecht op een plek die ze niet kennen.

Onder de vluchtelingen zijn ook enorm veel kinderen. Deze worden onder andere opgevangen in Griekenland. Hier is de opvang niet zo goed geregeld als in ons eigen land. De kinderen kunnen en mogen in de meeste gevallen niet eens naar school. Journalist André Naddeo ging voor zijn eigen project, genaamd Drawfugees op pad om gevluchte kinderen te interviewen. Hij is benieuwd wat er in de hoofden van de kinderen in Griekenland omgaat nu zij daar terecht zijn gekomen. Hij vroeg de kinderen om te tekenen wat zij later zouden willen worden en wat hun dromen zijn.

Reem, 6, Syrie
vluchteling-1

“Ik wil later kinderarts worden, want mijn droom is om later voor kinderen te zorgen die net zo leven als ik. Vind je mijn tekening mooi?”

Arsyan siloo, 9, Irak
vluchteling-2

“Ik wil een voetballer worden net als Cristiano Ronaldo, omdat mijn vader en ik altijd graag naar hem kijkken wanneer hij speelt voor Real Madrid, dat is zo inspirerend.”

Sana Shirzad, 6, Afghanistan
vluchteling-3

“Ik wil later docent worden als ik groot ben. Mijn droom is om mijn eigen school te bouwen, in mijn eigen land, Afghanistan, met een tuin waar kinderen niet alleen kunnen leren, maar ook kunnen spelen!”

LEES OOK:  De politie houdt deze jongen aan en geeft hem een boete. De reden is FANTASTISCH!

Aoumar Mazan Shabe, 9, Syrie
vluchteling-4

“Ik wil chauffeur worden, een buschauffeur. Dit wil ik doen, omdat mijn vader het ook vroeger deed en ik wil net zo worden als hij. Kan ik met die baan geld verdienen?”

Mohamed Al Kadad, 8, Syrie
vluchteling-5

“Dit is mijn huis, waarin mijn kinderen spelen wanneer ik thuiskom, met mijn werktas, van mijn werk. Ik wil arts worden wanneer ik groot ben.”

Toulay Khalil, 6, Syrie
vluchteling-6

“Dit ben ik als tandarts, die voor een patient zorgt die op een bed van het Rode Kruis ligt. Dat is wat ik wil doen.”

Evan Siloo, 5, Irak
vluchteling-7

“Ik wil later zeker weten een leraar worden. Maar mijn tekening ziet er meer uit als een huis dan een school, vind je niet? Misschien komt dat omdat we geen school hebben.”

Yaser Mazan Shabe, 11, Syrie
vluchteling-8

“Ik wil op een dag voetballer worden. Ik keek vroeger altijd wedstrijden bij mijn oom, in het dorp waar ik ben opgegroeid, daar heb ik zulke fijne herinneringen aan. Ik ben grote fan van Real Madrid! Cristiano Ronaldo is de beste!! Sorry, maar ik ben gewoon absoluut geen fan van FC Barcelona!”

Wat vind jij? Reageer hieronder: