Mobiele telefoongebruikers, OPGELET: Er is een nieuw gevaarlijk virus in omloop die al je gegevens kan hacken..!

Er is een vreemde video in omloop die maar drie seconden duurt maar die er na het afspelen binnen een halve minuut voor zorgt dat je telefoon of tablet helemaal nergens meer op reageert, zodat je een ‘harde’ herstart moet doen om er mee te kunnen werken.

Zelfs Apple computers lijken niet veilig te zijn voor deze video, in elk geval als je Safari als browser gebruikt. Hoe het precies werkt is nog onduidelijk, maar vermoedelijk zit er een zogeheten memory leak in de MP4-video die je geheugen helemaal opvult zodat het systeem zichzelf niet meer in stand kan houden, en dus uiteindelijk uitvalt.

img_1117

Tot op heden nog onduidelijk:
Verschrikkelijk, en om het nog erger te maken weten wij nog niet precies wat voor impact dit kan hebben in de toekomst. Het wordt pas echt gevaarlijk en vervelend als de video op de een of andere manier een code in het geheugen zou kunnen plaatsen en die uitvoeren. In dit geval zou je dus de veiligheid van je apparaat niet meer kunnen garanderen. Let dus goed op bij het openen van vreemde video’s! Inmiddels zijn er al tienduizenden telefoons geïnfecteerd (alleen al in Nederland). De kans is aanwezig dat jouw gegevens in de verkeerde handen vallen. Dit zou er kunnen gebeuren als jij besluit deze video te openen:

Diefstal van:

– Bankgegevens
– Creditcardgegevens
– Wachtwoorden (email/Facebook)
– Gespreksgeschiedenis (encryptie)
– Foto’s en video’s

Gevolgen

De gevolgen van het afspelen van deze video zijn nog onduidelijk. De kans is groot dat je (per ongeluk) een zogenaamde ‘leuke video’ toegestuurd zult krijgen van je vrienden. Nogmaals: open deze dus NIET!

Het zal niet lang duren voordat Apple een nieuwe update voor iOS zal uitbrengen die dit probleem oplost, maar het is wel een zorgwekkende trend die bewijst dat er steeds meer gaten in het solide en veilige iOS systeem beginnen te komen. Je systeem is dus een stuk minder veilig dan wij altijd dachten.
Wij zullen zo snel mogelijk met een oplossing komen voor dit probleem. Houdt onze website dus goed in de gaten!

In de onderstaande video behandelen onze vrienden van Handig dit onderwerp. In deze video kan je de video zelf bekijken zodat je goed op de hoogte bent.

Abonneer je op het Youtube kanaal van Handig: