Eet je nooit het vel van een kippenpootje? Volgens artsen is dit juist gezond!

Ik vind het altijd heerlijk wanneer blijkt dat een oude gezondheidsmythe niet waar blijkt te zijn. Je hebt vast wel eens gehoord dat je het vel van een kippenpootje beter niet kan opeten omdat het erg ongezond is..

Heel erg jammer, want dat heerlijke knapperige velletje is super smaakvol. Wanneer je kip bereidt is de huid namelijk juist het gedeelte waar veel tijd aan wordt besteed en de meeste kruiden en specerijen op worden gesmeerd. Het is toch ontzettend zonde om de huid na het bereiden te verwijderen en alleen het vlees eronder te eten?

kip-vel

Veel mensen die op hun gezondheid of op hun gewicht letten laten het velletje van de kip links liggen. Het zou te vet zijn, slecht voor je gezondheid en cholesterol. Goed nieuws voor alle kip liefhebbers! Het is niet zo ongezond als je denkt!

Het vel van de kip is niet alleen slecht vet. Het bevat ook goede vetten die goed zijn voor je hart en bloedvaten. Zo zit er een grote hoeveelheid omega-6 vetzuren in kip. Dit vet helpt juist tegen een hoge bloeddruk en een te hoog cholesterol.

kip

De volgende keer wanneer je een lekker kippetje maakt hoef je je dus niet schuldig te voelen wanneer je ook het vel opeet!