De moeder van de tiener overleed bijna aan borstkanker – nu werkt hij aan een beha die miljoenen kan redden

De moeder van deze tiener kreeg voor de tweede keer borstkanker. Na jaren lang gevochten te hebben tegen de kanker werd ze gedwongen om een dubbele mastectomie te ondergaan.

gezondheid

Deze tiener besefte heel goed dat miljoenen over de hele wereld behoefte hadden aan een manier waarop je borstkanker vroeg kunt ontdekken zodat er nog wat aan gedaan kan worden. Daarom besloot de tiener om een beha te gaan ontwikkelen, deze beha moet miljoenen levens gaan reden

De EVA beha bevat 200 sensoren die zijn ontworpen om vroege tekenen van borstkanker op te sporen. Het idee is dat de beha tussen de 60 en 90 minuten per week wordt gedragen, zodat de sensoren informatie over je borsten kunnen verzamelen.

Deze tiener was pas 17 jaar oud toen hij zijn bedrijf op ging zetten, het heet: Higia Technologies. Hij had een heel duidelijk doel voor ogen: “zoveel mogelijk levens redden”.

Pas geleden is Julian 18 jaar oud geworden, en blijft Higia Technologies groeien. Onlangs won het bedrijf een prijs op de Global Student Entrepreneurship Awards. Hopelijk zal Julian’s uitvinding in de toekomst in staat zijn om miljoenen levens te redden.

LEES OOK:  Een oudere dame stopt voor deze straatmuzikant. Wanneer ze omhoog kijkt? Ongelooflijk!

Wil je meer weten over zijn revolutionaire uitvinding? Bekijk hieronder zijn informatie filmpje.

Deel zijn fantastische uitvinding met je vrienden en familie!

Wat vind jij? Reageer hieronder: