2-jarig meisje ziet een vrouw op straat tapdansen. Maar blijf goed letten op haar voeten… Fantastisch!

Tapdansen is een vorm van dans waarbij ritmische klanken worden gemaakt door tikken op de grond met metalen plaatjes aan de schoenzolen en onder de tenen. De danser doet daarmee aan een vorm van percussie.

Kinderen zijn op zoveel verschillende manieren bijzonder. Een van de bijzonderste dingen is hoe zij bepaalde situaties benaderen op een spontane manier, zonder ook maar een greintje over zichzelf te oordelen. Het is altijd mooi om te zien hoe natuurlijk ze zich gedragen, zoals het 2-jarige meisje uit dit verhaal. De video speelt zich af in het Ierse stadje Galway. Ze was samen met haar ouders op pad toen ze plotseling een vrouw zagen tapdansen op traditionele Ierse muziek.

dansen

Al snel werd het kleine meisje betovert door de danspassen van de vrouw, en schaamde zich daarom niet om gewoon lekker mee te dansen!

Momenten later begaf het meisje zich, samen met de danseres in het midden van de straat. Ze probeert de passen van de vrouw perfect na te doen, en ik moet eerlijk zeggen… Het is een natuurtalent!

Wat vind jij? Reageer hieronder: