Stop vandaag nog met neuspeuteren, dit is hoe gevaarlijk het kan zijn.

We doen het allemaal wel eens van tijd tot tijd. We voelen dat iets kriebelt in je neus en voor we het weten zitten we met onze vingers in onze neus. Maar is het ooit bij je opgekomen dat het eigenlijk gevaarlijk zou kunnen zijn? Lees verder om erachter te komen waarom je de volgende keer wel 2 keer nadenkt voordat je een snotje wil gaan zoeken. Bekijk ook de video onderaan de pagina!

Gevaarlijke multiresistente bacteriën zoals de Staphylococcus aureus kunnen toegang krijgen tot je lichaam. Deze bacteriën leven in je holtes van je neus en elke keer dat je je vinger in je neus steekt voedt je hen

verkouden, keelpijn, strepsils, neuspijn, hoesten

Daarnaast kunnen de zogenoemde nasale muren geïrriteerd raken en kan chronisch geïnfecteerd worden. Neuspeuteren kunnen dan de gevoelige slijmvliezen verwonden en sterke bloedingen veroorzaken.

verkouden, keelpijn, strepsils, neuspijn, hoesten

Door het openhalen van je neuswanden ontstaat er korstvorming, dit zorgt ervoor dat je nog meer wil krabben. Dit is hoe de virussen, bacteriën en schimmels die zich onder je nagels bevinden in je bloedbaan komen en je ziek maken.

verkouden, keelpijn, strepsils, neuspijn, hoesten

Neusbloedingen kunnen zeer ernstig zijn omdat er vijf slagaders onder het onderste gedeelte van de neus lopen! Het duurt weken voordat het gevoelige slijmvlies in de neus hersteld is

LEES OOK:  11+ van de meest bizarre baarden en snorren die je OOIT hebt gezien. Bij nummer #5 viel mijn mond open van verbazing!

verkouden, keelpijn, strepsils, neuspijn, hoesten

Ken jij iemand die vaak in zijn/haar neus zit? Vergeet hen niet te taggen op ons facebookkanaal!

Wat vind jij? Reageer hieronder: