Een meisje stript in het openbaar, de reden daarvoor? Ongelooflijk!

Het is het midden van de dag in het Londense Piccadilly Circus, een bruisende plek vol met toeristen en locals, openbaarder als dit krijg je het niet. Het gezicht van een jonge vrouw die zich volledig uitkleed, lijkt misschien een beetje verontrustend.

Maar dit is precies wat er gebeurde op een normale dag. Een vrouw onder de naam Jae west kleedde zich volledig uit op een vol marktplein, de reden die ze had is zeker niet wat je zou denken. Ze probeert een duidelijk boodschap over de brengen op iedereen.

Klinkt misschien een beetje vreemd vind je niet? Lees maar verder.

Dit is zeker geen makkelijke actie om uit te voeren.

strip1

Nadat ze zich uitgekleed had, blinddoekte ze zichzelf. Vervolgens hield ze haar armen uit elkaar met daarin meerdere marker stiften. Mensen begonnen haar de marken. West schreef: ‘Ik voelde een mix van aandacht en verwarring in de lucht, mijn hart ging als een gek tekeer, alle slechte scenario’s schoten door mijn hoofd’

Even voor de duidelijkheid, west werd geassisteerd door twee collega’s van haar, die op elk moment konden ingrijpen

strip2

Al snel verzamelde zich een groep mensen om haar heen, ze staarde haar aan, maar evengoed het bord dat ze bij zich had.

strip3

West had het erover dat ze geïnspireerd raakte door muzikant Amanda Palmer, die zo’n zelfde soort verhaal had waar ze haar fans lieten tekenen op haar naakte lichaam. Het idee erachter is dat we vaak zo veel strenger over onszelf zijn als over anderen. Dat we fouten opmerken die anderen niet eens opvalt.

LEES OOK:  2 broers poseren voor de perfecte foto, maar kijk goed naar de adelaar naast hun.. Hilarisch!

strip4

Met de groeiende invloed op eetstoornissen en eigenwaarde kwesties over de wereld, is dit een daad van zelfacceptatie met als doel om mensen de ware relatie die ze hebben met hun lichaam beter te laten begrijpen.

Dit van een van de eerste die een hart tekende op West, Anderen volgde snel.

strip5

Mensen kwamen van alle kanten naar haar toe om hartjes op haar te tekenen, om haar te steunen.

strip6

‘Een van de meest ontroerende en inspirerende momenten was voor mij het luisteren naar een vader die zijn kinderen aan het uitleggen was wat ik deed’, zegt West. Hij was aan het vertellen dat iedereen van zichzelf moet houden precies zoals hij of zij is.

De politie kwam opdagen. Haar actie was volkomen legaal, maar ze bleven nog even in de buurt om er voor te zorgen dat ze veilig was.

strip7

Bekijk de geweldige video hier:

Wat vind jij? Reageer hieronder: