Autistisch meisje heeft een hevig spraakprobleem. Maar als de muziek start en ze begint te zingen? Een totaal ander persoon!

Anders zijn is een beangstigende gedachte voor veel mensen. Toekomstige ouders hopen dat hun kinderen gezond en ‘normaal’ zijn. Maar een jonge vrouw heeft bewezen hoe prachtig het kan zijn als je niet in het normale plaatje past. In deze video laat ze het bijzondere talent zien die ze al jaren met zich meedraagt.

Toen Carly Fleischmann 3-jaar oud was wisten haar ouders dat er iets mis was. Ze praatte niet en had niet zo’n contact met andere kinderen als haar leeftijdsgenootjes dat hadden op die leeftijd.

autist

Er werd autisme bij haar vastgesteld, maar ook cognitieve vertraging, en oraal-motorische apraxie. Dit zorgde ervoor dat ze moeite had om bepaalde geluiden en woorden uit te spreken. Maar Carly had een geheim. Ze heeft dit jarenlang voor haar ouders verzwegen, tot een bepaald moment. Ze had namelijk een groot muzikaal talent.

Toen Reggie Yates, een beroemde presentator achter het talent van de inmiddels 23-jarige Carly kwam, besloot hij een bezoekje te brengen aan haar familie. Nadat hij met haar ouders had gesproken, vroeg hij aan haar of ze voor hem wilde zingen.

LEES OOK:  22 jaar geleden gaven Patrick Swayze en zijn vrouw een onvergetelijk mooie show. Wie kan zich dit nog herinneren? Prachtig!

Toen de muziek begon leek Carly moeite te hebben om haar gedachte op een rijtje te krijgen. Maar het moment dat de eerste noot uit haar mond komt, wordt het stilletjes in de kamer. Een prachtige stem vult de ruimte, en laat iedereen sprakeloos achter.

Carly’s verhaal is het bewijs dat in ieder van ons een groot talent met zich meedraagt. Het laat ook zien hoe belangrijk is om je eigen stem te vinden. Of dat nou zang is of iets anders. Iedereen moet doen wat je gelukkig maakt.

Wat vind jij? Reageer hieronder: