Slaap jij met de verwarming aan? Niet doen! DIT is de reden waarom..

We zitten midden in de winter en de temperaturen zakken ’s nachts behoorlijk.

Dit betekent dat het in huis een stuk minder behaaglijk is. Tijdens de koude wintermaanden gaat de verwarming in de Nederlandse huizen weer aan en kruipen we gezellig bij de kachel. Als we een koude nacht tegemoet gaan wordt soms voor het slapen gaan nog even flink gestookt, anderen laten de verwarming zelfs de hele nacht loeien. Lekker slapen in een warm huis terwijl buiten de vrieskou tegen de ramen kruipt.

slapen-koude-kamer

Wat maar weinig mensen weten is dat slapen in een warme kamer slecht is voor je gezondheid. Het is echt een stuk beter voor je om ’s nachts niet met de verwarming aan te slapen. Waar dit voor de één echt even door bijten wordt, vindt een ander het gelukkig heerlijk om in de kou onder de wol te kruipen.

Maar wat maakt het slapen in een koude kamer nu gezonder dan slapen met de verwarming aan?
• Uit onderzoek blijkt dat chronische slaapproblemen in verband staan met je lichaamstemperatuur. Wanneer je het warm hebt slaap je minder diep en wordt je vaker wakker. In een koude kamer raakt je sneller in een diepe slaap en wordt je dus lekker uitgerust wakker.

LEES OOK:  Zijn vader staat op het punt om weg te rijden. Maar wat zijn zoontje vervolgens doet? WAANZINNIG!

• Maar dit is niet het enige. Je stofwisseling werkt ook beter in een koude kamer. Je lichaam moet immers harder werken om op temperatuur te blijven. Dat is pas een gemakkelijke manier om calorieën te verbranden!

• Alsof slapend afvallen nog niet geweldig genoeg is blijf je door slapen in een koude kamer ook nog jong. Ja je leest het goed. Doordat je lichaam afkoelt worden er meer hormonen door je lichaam gepompt. Onder deze hormonen ook het anti-verouderingshormoon.

Als er in de kou nu ook nog een geldboom en een prins op een wit paard tevoorschijn komen slaap ik voortaan al helemaal in een ijskast.

Igloo at night. Greenland
Igloo at night. Greenland

Wat vind jij? Reageer hieronder: