Grote woede in Japan nadat een schaatsbaan 5000 vissen in het ijs bevroor..

Een schaatsbaan in Japan heeft 5000 vissen als versiering onder het ijs bevroren.

Zo lijkt het net of je over een schol vissen heen schaatst. De creatieve versiering valt echter helemaal niet goed in de smaak bij de bezoekers. Na enorm veel kritiek en woede van bezoekers was de schaatsbaan zelfs genoodzaakt om te sluiten. De schaatsbaan beweert dat de vissen al dood waren toen ze onder het ijs werden gevroren. Het waren volgens heb gewonen vissen van de markt die anders voor consumptie waren gebruikt.

vis-1

Een Facebook bericht van het pretpark waar de schaatsbaan onderdeel van is doet echter anders vermoeden. De dag voordat de schaatsbaan voor het eerst open ging plaatste het park een foto van de half bevroren vissen met de tekst: “ik v.. v.. verdrink.. st.. stik.” Toen dit bericht online verscheen stroomde de reacties binnen. Het park werd “verschrikkelijk”, “misdadig”, en “gevoelloos” genoemd. De bedenkers zouden volgens anderen geen ziel hebben.

vis-2

De management van het pretpart reageert op alle commotie door te zeggen dat ze de vissen niet levend hebben ingevroren en dat ze een educatieve bedoeling hadden met de ijsbaan.

LEES OOK:  Het baasje leert zijn stoute hond een lesje. Hoe hij daarop reageert? Geniaal!

vis-3

Het management is erg geschrokken van alle negatieve publiciteit en de reacties van bezoekers. Daarom is besloten de ijsbaan na 2 weken weer te sluiten. Via Facebook bieden ze hun excuus aan en beloven ze de vissen uit het ijs te verwijderen. Daar laten ze het niet bij. De dode vissen krijgen een gepaste religieuze ceremonie. Hiermee hopen ze het park weer in een goed daglicht te zetten.

vis-4

vis-5

vis-6

vis-7

Wat vindt jij van deze bijzondere ‘decoratie’? Laat het weten in de comments en deel dit bericht met je vrienden op Facebook!

Wat vind jij? Reageer hieronder: